Anna Anka i Svenska Hollywoodfruar.
Anna Anka säger i "Svenska Hollywoodfruar" att hon är den mest kända svensken genom tiderna. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Anna Anka: "Jag är den mest kända svensken genom tiderna"

Det är i kvällens avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" som Anna Anka sätter ner foten. Hon anser nämligen att hon är den mest kända svensken genom tiderna.


DJ-stjärnan Tim "Avicii" Bergling. Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Det ikoniska bandet ABBA. Ikea-grundaren Ingvar Kamprad. Kemisten Alfred Nobel. Youtubern Pewdiepie. Filmstjärnan Greta Garbo. Datorspelsutvecklaren Notch. Författaren Astrid Lindgren. Regissören Ingmar Bergman

Ja, listan kan göras lång – men alla de ovan brukar kanske räknas till några av de mest kända svenskarna genom tiderna.

Men den svenska Hollywoodfrun Anna Anka, 47, håller inte med. Det är i kvällens avsnitt av "Svenska Hollywoodfruar" som Anna säger sitt. 

Är Anna Anka mer känd än Zlatan? Bildkälla: Stella Pictures.

I avsnittet så bestämmer sig Anna för att bjuda sin frukollega Gunilla Persson, 59, på en härlig lunch.

Anna vill känna Gunilla på pulsen lite – och hon har även ett och annat att säga om Gunillas kändisstatus. Som är riktigt låg, enligt Anka.

– När det gäller vem som är den största Hollywoodstjärnan mellan mig och Gunilla så måste jag ju säga att det är jag. Jag har slagit Gunilla, jag är den största kändisen som någonsin har hänt svensk historia. Dit har Gunilla aldrig kommit, säger Anna Anka i kvällens avsnitt.

Är Anna Anka mer känd än ABBA? Bildkälla: Stella Pictures.

Men Gunilla själv håller inte riktigt med om Ankas ord.

– Jag tror att det var ett misstag av henne att sluta på Hollywoodfruar. Hon ville göra sina egna shower och det gick ju inte så bra för dom tyvärr. Men Hollywoodfruar har ju överlevt och jag tror att hon ångrar att hon inte hängde sig kvar mer, säger Gunilla.

Men känd eller inte – det går ingen nöd på Anna Anka. Anna, som tidigare var gift med artisten Paul Anka, har miljoner på banken. 

Och i kärlekslivet går det riktigt bra. Tidigare under hösten avslöjade nämligen Anna sin nya pojkvän – den betydligt yngre David Johansson från Åhus.

Anna Anka med pojkvännen David Johansson. Bildkälla: Stella Pictures

David är 27 år gammal och har ett förflutet som en framgångsrik friidrottare. Han är nu personlig tränare i Los Angeles, och bor tillsammans med Anna. 

– Jag har en fantastisk pojkvän. Vi är så kära, det är någonting som tittarna får se. Det är äkta, det är inte tillgjort. Vi träffades genom gemensamma vänner i Los Angeles, och har bott ihop i ett och ett halvt år och vi har en fantastisk kärleksrelation ihop, berättade Anka för Nyheter24 i augusti.

"Svenska Hollywoodfruar" sänds ikväll klockan 21.00 i TV3.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Anna Anka den mest kända svensken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.