Lancelot Hedman Graaf
Magnus Hedmans drogmissbruk påverkade sonen Lancelots uppväxt negativt. - Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT, lancelothedmangraaf/Instagram

Magnus Hedman om drogmissbruket: "Var jobbigt för Lancelot"

När Lancelot Hedman växte upp missbrukade hans pappa droger under några år. I sitt nya tv-program "Lance vs Livet" pratar han och pappan Magnus Hedman om de jobba åren.


I morgon har Lancelot Hedmans egna realityserie "Lance vs Livet" premiär på Viafree. I serien får vi följa honom när han försöker hitta tillbaka till sig själv igen och till det liv han vill leva. Detta efter att mycket i livet rasat för honom.

Bland annat kommer vi att få se Lancelot umgås med sin pappa, det forna fotbollsproffset Magnus Hedman, som under några år av Lancelots liv tampats med ett svårt drogmissbruk. 

Köpte droger för 200 000

Magnus drogmissbruk varade i fyra år. Två av dessa år köpte han amfetamin för mellan 300 och 400 kronor per dag. Totalt köpte han droger för 200 000 kronor, något som Magnus berättat för tidningen Faktum, enligt Expressen

Påverkade relationen till Lancelot

Åren som missbrukare påverkade även relationen med sonen Lancelot, något som han i dag har ångest för. Däremot tror han inte att säga förlåt för det som har hänt är det bästa, utan att det han gör i dag och den personen han är i dag är viktigare. 

– Det gör ont att tänka tillbaka på den tiden. Men den relation vi har i dag är fantastisk. Min gottgörelse till Lance är inte att säga förlåt, utan det handlar om handling. Hur jag agerar mot honom. Nu har vi en sundare relation dygnet runt, utan att jag har några dippar då jag mår dåligt, har Magnus sagt till Expressen.  

Jobbig tonårsperiod

I Lancelots nya tv-program pratar han och Magnus om hur missbruket påverkat relationen mellan dem. 

Att Lancelot haft en jobbig tonårsperiod sticker ingen av dem under stolen med. Något som Lancelot minns är när pappa Magnus skulle vara DJ på skolavslutningen, men inte dök upp. 

Magnus vittnar om att han själv hade det väldigt svårt i livet just då.

– Jag har haft flera jobbiga perioder. Dels när jag slutade med fotbollen, då mådde jag väldigt dåligt som människa. Där började mitt drogmissbruk som pågick i 3,5 - 4 år och det skrevs mycket om mig i medierna och det är klart att det var jobbigt för honom också. Jag tror att en del av hans jobbiga tonårsperiod kommer från mitt mående, garanterat. Det fick honom omedvetet att växa upp tidigare, att han tog ansvar han inte behövde ta. Det är rätt jobbigt att säga som pappa, men det jag kan göra nu är att vara den bästa pappan som jag kan vara. Att ge honom all kärlek jag kan, säger han i programmet enligt Expressen. 

"Lance vs. Livet" har premiär i morgon måndag den 29 oktober på Viafree.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den lyxiga födelsedagspresenten som Lancelot fick av sina föräldrar i 18-årspresent. Läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.