Christopher McVey och Lionel Messi firar argentinarens mål.
Chistopher McVey avslöjar hur Messi är utanför planen. - Foto: David Santiago / AP / TT

Svenskdoldisen avslöjar: Så är Lionel Messi i omklädningsrummet

Lionel Messi, 36, är världens kanske bästa fotbollsspelare genom alla tider. Och just nu gör argentinaren – som vanligt – succé i USA med sitt Inter Miami. Men hur är Messi utanför fotbollsplanen...?


Lionel Messi, 36, har vunnit i stort sett allt som går att vinna på en fotbollsplan genom sin karriär. Tio La Liga-titlar med Barcelona, fyra Champions League-pokaler och Världsmästerskapet med Argentina i vintras. 

Den korte argentinaren har gjort flest mål i La Ligas historia och slagit 33 olika rekord i Barcelona-tröjan. Dessutom har han fått sex (!) stycken Ballon d'Or – priset som världens bästa fotbollsspelare, som delas ut varje år. 

Nu gör Messi – föga oväntat – succé i USA med sitt Inter Miami (som ägs av den engelske världsstjärnan David Beckham), då han lämnade franska Paris Saint-Germain tidigare i somras. På sex matcher har 36-åringen gjort nio mål och en assist. 

Dessutom fick argentinaren sällskap till sin nya klubb av två vänner i form av Sergio Busquets och Jordi Alba – som Messi spelade tillsammans med i Barcelona flera år.

Svenskdoldisen: "Messi är ganska tystlåten"

En annan lagkamrat, som inte är lika känd som Barcelona-trion, är svenske Christopher McVey, 26, som tidigare har spelat i Elfsborg. Nyheter24 ringde upp mittbacken för att höra hur det är att spela och umgås med Lionel Messi.

– Han är väldigt lugn och väldigt ödmjuk. Ganska tystlåten av sig och han snackar nästan bara spanska. När man väl pratar med honom så är han jättetrevlig och snackar på bra, men han är inte den som pratar eller hörs mest i omklädningsrummet. Det kan jag inte påstå, säger Christopher McVey till Nyheter24. 

Har du försökt att nästla dig in hos Messi, Busquets och Alba än?

– Haha, det är klart att man snackar med dem på träningen. Men de vet ju vilka de är också. Man umgås på träningarna och skojar och så. Men det inte är så att man försöker fjäska sig in eller så. 

"För mig är han den bästa i världen"

Även om Christopher McVey inte har lyckats bli nära vän med Messi än så råder det inget snack om att argentinaren är den bästa spelaren han någonsin har spelat med.

– Helt klart. För mig är han den bästa i världen. Att han nu är 36 år och fortfarande kanske är sedd som en av de bästa i världen och kan vinna Ballon d’Or (priset för världens bästa fotbollsspelare) nu i år och VM… Det är ganska otroligt att se hur han rör sig, trots den åldern han är i. Han är otroligt bra, säger McVey.

Christopher McVey lockades över från Elfsborg till USA och Inter Miami 2021 och då var ingen av Messi, Busquets eller Alba där. Däremot fanns en annan offensiv världsstjärna från Argentina i laget – Gonzalo Higuain, 35, som har öst in mål i Real Madrid, Napoli och Juventus.

Fick "connection" med världsstjärnan

Då lyder naturligtvis frågan: vem av alla stora stjärnor har McVey kommit närmst under sin tid i USA?

– Det blir nog ändå Gonzalo (Higuain) förra året. Vi spelade ju hela året ihop och jag spelade ju varenda match också. Då blev det som att man fick en ”connection” där jag kunde hitta upp till honom med lite bollar. Då fick man ett litet band till varandra. Sen har de andra (Messi, Busquets och Alba) precis kommit in och har inte varit här så länge än. 

På söndag klockan 03:00 svensk tid spelar Inter Miami final i League Cup mot Nashville. Det återstår att se om succén fortsätter.

/
/
/
/
/
MLS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Lionel Messi världens bästa fotbollsspelare genom alla tider?
Tack för din röst!