Detta måste vara paradiset på jorden!
1 av 4
Detta måste vara paradiset på jorden!
Vackra Paradise Cove.
2 av 4
Vackra Paradise Cove.
Bo kungligt på The Prince.
3 av 4
Bo kungligt på The Prince.
Magiska Oberoi.
4 av 4
Magiska Oberoi.

4 hotellfavoriter på magiska Mauritius

Det är svårt att bli besviken på paradisön Mauritius. Här finns alla de ingredienser som behövs för en fulländad semester. Långa kritvita stränder, svajande palmer och kristallklart hav. Vi listar fyra favorithotell på ön.



The Oberoi

the oberoi

Bara 15 minuter från huvudstaden Port Louis ligger The Oberoi. Det är nära Turtle Bay, en naturlig mainpark med korallrev och 600 meter sandstrand. Hotellet huserar också fyra nationalmonument från franska kolonialtiden, och den gamla krutaffären är i dag en exklusiv restaurang där bara tre par åt gången kan äta i ljuset från levande ljus.

Läs mer eller boka The Oberoi här.

Le Prince Maurice Luxury Hotel

le-prince-mauritus
Bland det tropiskt gröna landskapet, den mjuka vita sanden och de turkosa vågorna i nordöstra Mauritius väntar en ren och skär lyxupplevelse. I Le Prince Maurice lugna miljö är servicen diskret, sviterna och villorna smakfullt inredda och vistelsen intim. Flera av husen står på pelare ute I Indiska oceanen och att boka en av dem är ett hett tips för dig med tjock plånbok. Missa hur som helst inte La Barachois, den enda flytande restaurangen på ön.

Spana in denna magiska pärla.

Paradise Cove

paradise-cove

Högt upp mot toppen i norr, vid Cap Malheureux, ligger Attitude Hotels Paradise Cove. Precis som namnet avslöjar är det här boutiquehotellet en egen liten paradisgrotta. Hit är bara vi över 18 år välkomna, och det är framför allt par, vänner och nygifta på smekmånad som checkar in. Med utsikt över ön Coin de Mire njuts lugn och ro i lustgårdsmiljö med pool, utomhus-spa och läcker lounge.

Här kan du boka Paradise Cove.


Beachcomber Dinarobin

beachcomber-mauritius

Beachcomber är beläget vid foten av UNESCO-listade Morne Brabant Mountain och den dramatiska klippan El Morne, en av de vackraste platserna i hela Mauritius. Det är visserligen ett ganska stort hotell som utgörs av enbart sviter och villor, men med dess fokus på luxuös avkoppling känns det ändå välkomnande och personligt. Det finns tennis- och golfbanor, kitesurfskola, spa och utsikt över svindlande solnedgångar. Du kan läsa mer om hotellet på deras webbplats www.beachcomber-hotels.com.

Sugen på att resa till Mauritus? Ordna flyget här.

Artikeln är skriven av Lina Skandevall/Go Traveling Sweden. Ladda ner Go Traveling Swedens app på App Store och Google Play.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.