Camping på Öland.
Camping på Öland. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

5 härliga campingar på Öland

Upplev solen, havet och naturen på Ölands populära campingplatser


Öland är en av Sveriges mest älskade semesterdestinationer, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns något för alla smaker, oavsett om du vill njuta av långgrunda sandstränder, vacker natur, spännande kultur eller roliga aktiviteter. Och vad kan vara bättre än att bo på en campingplats där du har nära till allt? I den här artikeln tipsar vi om fem campingar på Öland som är värda ett besök.

Grönhags Camping

Grönhags Camping ligger på den södra sidan av ön, med en fantastisk utsikt över havet. Här kan du välja mellan att bo i husvagn, husbil, tält eller stuga. Campingen har en pool, tennisbana och minigolfbana, samt en lekplats för barnen. Du kan också hyra cyklar och utforska omgivningarna. I närheten finns bland annat Eketorps borg, Ottenby naturreservat och Södra Ölands odlingslandskap.

Köpingsviks Camping

Köpingsviks Camping ligger i den lilla kuststaden Köpingsvik, som är känd för sin fina sandstrand. Här kan du bo i husvagn, husbil, tält eller stuga med havsutsikt. Campingen har ett stort utbud av service och aktiviteter, som restaurang, kiosk, bastu, lekplats och underhållning. Du kan också hyra båt eller kajak och uppleva Ölands kust från vattnet. I närheten finns bland annat Borgholms slott, Solliden slott och Köpings kyrka.

Böda Hamns Camping

Böda Hamns Camping ligger på den norra sidan av ön, vid en mysig hamn med båtar och fiskebodar. Här kan du bo i husvagn, husbil, tält eller stuga med utsikt över hamnen eller skogen. Campingen har en lugn och skön atmosfär, med tillgång till bastu, grillplats och fiskebrygga. Du kan också hyra cyklar och utforska de vackra cykellederna i området. I närheten finns bland annat Böda Sand, Trollskogen och Långe Erik.

Eriksöre Camping

Eriksöre Camping ligger i den mellersta delen av ön, vid en lång och barnvänlig sandstrand. Här kan du bo i husvagn, husbil, tält eller stuga med havsnära läge. Campingen har en femstjärnig standard, med faciliteter som pooler, restauranger, butiker, spa och gym. Du kan också delta i olika aktiviteter och evenemang som arrangeras på campingen. I närheten finns bland annat Färjestaden, Ölands djurpark och Ölandsbron.

Stenåsa Stugor & Camping

Stenåsa Stugor & Camping ligger på den sydöstra delen av ön, mitt i världsarvet Södra Ölands odlingslandskap. Här kan du bo i husvagn, husbil, tält eller stuga med utsikt över ängarna eller havet. Campingen har en naturskön miljö, med tillgång till bastu, boulebana och lekplats. Du kan också hyra cyklar och upptäcka de unika orkidéängarna som blommar på våren. I närheten finns bland annat Stenåsa Gårdsmejeri, Alvaret och Karlevistenen.

Som du ser finns det många campingar på Öland att välja mellan, alla med sin egen charm och karaktär. Oavsett vilken camping du väljer kommer du att få en oförglömlig semester på solens ö.

/
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.