Fira semestern på en camping på Gotland.
Fira semestern på en camping på Gotland. - Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN

Semester på Gotland? Här är 5 campingar att kolla in

​En guide till några av de bästa campingplatserna på Gotland för dig som vill uppleva den fantastiska ön.


Gotland är ett resmål som många drömmer om, med en känsla av att komma utomlands. Här väntar den romantiska staden Visby med sina pittoreska gränder och kyrkor, ett rikt kulturarv och en magisk natur med många fina leder. Om du vill campa på Gotland finns det många alternativ att välja mellan, både nära havet och i inlandet. Vi har listat fem populära campingar på Gotland som du kan kolla in om du planerar en semester på ön.

1. Snäck Camping

Snäck Camping ligger vackert vid havet med en egen sandstrand. Här finns 99 campingtomter med el som ligger utspridda i en sluttning mot stranden. Här kan du bo i husvagn, husbil eller tält och det finns också möjlighet att hyra stuga. Det finns pool och lekplats för barnen och i campingens restaurang Snack kan du äta och dricka gott. Visby ligger sju minuter bort med cykel och tolv minuter bort ligger Brucebo Naturreservat.

2. Östergarn Strand

Östergarn Strand är en fridfull camping som ligger i lugna miljöer hundra meter från en av Gotlands finaste sandstränder. Campingen fick nya ägare 2021 och de hyr ut campingplatser för husvagn, husbil och tält. Det finns även möjlighet att bo på vandrarhem. På området finns tre servicehus och alla gäster har tillgång till kök, toaletter och duschar. Bland aktiviteterna kan du hyra cykel, kajak eller SUP. På stranden anordnas en sandskulpturtävling varje år i juli och du kan även delta i en flyga drake-tävling. Vill du spela golf ligger Ljugarns GK 15 kilometer bort vilket tar drygt 15 minuter med bil.

3. Åminne Fritid & Havsbad

Åminne Fritid & Havsbad är en trestjärnig familjeägd anläggning belägen på östra Gotland cirka fyra mil från Visby. Här väntar en camping för dig som vill campa med husvagn, husbil eller tält – och det finns platser både med och utan el. Det finns också möjlighet att bo i stuga vilket finns i flera olika storlekar. På området finns restaurang med fullständiga rättigheter för dig som vill äta och dricka gott. Det finns även mycket att göra för alla åldrar, som padelbana, minigolf, lekplats och möjlighet att hyra trampgocart. Campingen har en utomhuspool och vill du hellre bada i havet kan du göra det vid en av Gotlands finaste stränder. I närheten finns fantastiska naturområden med bland annat bra fiskemöjligheter och för den som gillar att träna finns det fina stråk att springa längs.

4. Gangvidefarm Gotland

Gangvidefarm är en släktgård med anor från 1600-talet i När på sydöstra Gotland. Det är en spännande anläggning med både fin natur, många aktiviteter och nära till flera fina badplatser. De erbjuder boende i stuga, bed and breakfast och har tio campingplatser med el att parkera husvagnen, husbilen eller tältet på. Du kan ta del av aktiviteter som fiske, kanotpaddling och ponnyridning. Inom två kilometer finns populära sandstränder, golfbana, livsmedelsbutik, vandringsled och tennisbana.

5. Burgsviks Camping

Burgsviks Camping är en familjevänlig camping som ligger vid havet på södra Gotland. Här kan du bo i stugor eller på campingtomter med el för husvagn eller husbil. Det finns också ett servicehus med kök, toaletter och duschar. På campingen finns en pool för svalkande dopp och en bistro där du kan njuta av god mat och dryck. I närheten av campingen finns flera sevärdheter som Hoburgsgubben, Stavgard hällristningar och Bottarve museumsgård.

Gotland är ett perfekt resmål för dig som vill campa i vacker natur med många upplevelser. Oavsett om du vill bo nära havet eller i inlandet finns det en camping som passar dig. Vi har tipsat om fem populära campingar på Gotland som erbjuder både boende, service och aktiviteter. Boka din plats redan idag och upptäck den fantastiska ön!

/
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.