Onsdag 30 Nov
Stockholm

Skådespelaren Robert Gustafsson

Den svenske komikerna och skådespelaren Robert Gustafsson föddes den 20 december 1964 i Katrineholm . Några TV-produktioner han varit med i är Nile City, Rena Rama Rolf och Time Out. Under sin karriär har han jobbat mycket med imitationer och gjort på bland annat Tony Rickardsson, Per Gessle och Tony Irving


2004 fick han en Guldbagge för sin insats i filmen, "Fyra nyanser av brunt". 2013 var han återigen nominerad till en Guldbagge i samma kategori för filmen "Hundra-åringen som klev ut genom fönstret och försvann. Filmen blev även nominerad till en Oscar. 


En av hans senaste rollfigurer är Tobias i "Morran & Tobias" som han gör tillsammans med Johan Rheborg. 2006 så blev han utsedd i programmet "Folktoppen" till världens roligaste man. 


Han bor idag vid Stockholmsförorten Mälarhöjden. Han är gift med frun Lotta och de har tillsammans barnen Valentin och John.

2018 gör han debut i Melodifestivalen tillsammans med dansbandet Rolandz och låten "Fuldans". Dansbandet bygger på hans karaktär Roland Järverup från "Torsk på Tallinn".

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.