Vad är Short Cut?

I dag lanserar vi "Short Cut - Det bästa från nätet" som inspirerats av Daily Beasts framgångsrika Cheat Sheet. Det är vår hyllning till internet och alla viktiga, roliga, smarta och fantastiska nyheter som numera finns ett klick bort.


Daily Beast har inspirerat
Den amerikanska nyhetssajten Daily Beast och deras Cheat Sheet .

Nätet bygger på länkning. Länkarna utgör både blodådrorna och nervtrådarna av webben samtidigt, och vi kan inte föreställa oss en tillvaro utan dem. Ändå har svenska medier länge haft något emot att länka läsarna bort från dem själva, som om det vore att erkänna sig själv ofullkomlig. Vi på Nyheter24 tror inte länkningen gör oss fattigare, utan tvärtom rikare. Och det gör oss unika i det svenska mediesamhället. 

Nu lanserar vi därför "Short Cut - Det bästa från nätet" som inspirerats av Daily Beasts framgångsrika Cheat Sheet. Det är vår hyllning till internet och alla viktiga, roliga, smarta och fantastiska nyheter som numera finns ett klick bort. Nyheter24 är en del av nätet och vi är sociala. Vi delar med oss. Och på Short Cut kommer vi dela intressanta nyheter, bilder, videoklipp och texter som vi själva upptäckt eller som läsarna tipsat oss om. 

I Sverige är det tabu att länka ut från sajten. De flesta andra nyhetssajter använder sig av olika knep för att undvika att skicka läsaren vidare till grundkällan. Det är inget för oss på Nyheter24. Vi tror på transparens, och att kunna stå för att någon annan gjort ett bra jobb - även om de är konkurrenter.

När vi börjar länka till våra konkurrenter hoppas vi de snart ska ta efter oss. Helt enkelt eftersom vi tror det gör alla rikare. Short Cut kommer ta hela nätet närmare dig, och förhoppningsvis göra både er och oss till nöjdare surfare.

/Nyheter24

Vill du tipsa? Mejla då shortcut@nyheter24.se. Du kan också kontakta oss på Facebook eller Twitter . 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!