Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med Ferratum

Så sparar du pengar till din dröm – utan att egentligen göra någonting

Sponsrat innehåll | 18/09/2017 11:45

Med de här tipsen kan du spara in 1 100 kronor i månaden.

Sommaren är över och vintern är snart här. Det betyder för många svenskar att en utlandssemester bokas, planeras eller dröms om. Och om det inte är utlandssemester är det kanske drömlägenheten som ska köpas, eller ny inredning till hemmet? 

Med några enkla spartips så kan du snabbt få råd med det du vill ha. Vi har tagit fram tre saker som du kan dra in på och då spara 1 100 kronor i månaden. Och det är inget ansträngande du behöver göra för att lyckas. 

1. Fixa en budget 

Väldigt enkelt att göra och du slipper stressen över att inte ha koll på din ekonomi. Börja med att skriva ner vad du har för inkomster och utgifter. Gör sedan en separat budget för nöje, mat och en för oförutsägbara utgifter. En budget gör att du kommer ha bättre koll på din ekonomi och slippa stressen. 

Kvinna budgeterar sin ekonomi


2. Köp ett helårskort med SL  

Du sparar faktiskt 1 240 kronor genom att köpa ett helårskort. Det är drygt 100 kronor i månaden för något du ändå lär köpa varje månad. Perfekt om du bor i Stockholm, men det är ju inte bara folk i huvudstaden som åker buss så köp ett helårskort vart du än bor.  

personer väntar på bussen


3. Inga onödiga kaffeköp

Skippa kaffet på morgonen när du är på väg till jobbet. Vi säger att en kaffe kostar 20 kronor styck och du köper tre sådana om dagen. Det blir 720 kronor i månaden som du sparar in. Och för att se till att det inte blir för jobbigt kan du ta kaffe hemifrån i en termos och samma procedur på jobbet när du vänder hemåt. 


4. Var inte petig på after worken 

Som ni alla vet finns det billiga och dyra ställen i alla städer runt om i Sverige. Strunta i ölen för 70 kronor, gå dit du kan få en öl för 30 kronor istället. Dricker du tre stycken varje fredag, fyra gånger i månaden - då kommer du att spara 280 kronor i månaden. 

män dricker öl och skålar


5. Låna av dig själv 

Om du är i en tillfällig ekonomisk knipa finns möjligheten att ta ett så kallat snabblån. Men var medveten om att räntorna kan vara höga och att det endast är till för kortsiktiga lösningar. Ta det endast om du vet att du kan betala tillbaka kostnaden efter du köpt soffan eller skaffat extrapengen till drömresan. Ferratum erbjuder nu det första lånet räntefritt i 30 dagar och du kan ta upp till 20 000 kronor. Här kan du hitta lånet