Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i smarbete med Stayhard

8 enkla knep som gör att dina kläder håller längre

Sponsrat innehåll | 06/11/2017 16:37

Du har med största sannolikhet nästan allt det här hemma men använder det inte på rätt sätt.

Ska man köpa ett dyrare klädesplagg som säkerligen håller lite längre eller ska man köpa ett billigare som man inte riktigt vet hur länge det kommer hålla? Det är ett vardagsproblem som nog vi alla stått inför.

Oavsett hur du brukar välja ska vi tipsa dig om några knep som garanterat gör att både de billigare och lite dyrare klädesplaggen håller längre. 

1. Rakhyvel till rocken 

En rakhyvel går att använda till mer än bara att raka sig. Rocken är ett snyggt klädesplagg under hösten men blir tyvärr ofta nopprig. Med en rakhyvel kan du dock lösa det problemet. Det enda du behöver göra är att dra hyveln försiktigt över rocken där det är nopprigt och vips, rocken är som ny. 

2. Klädborste 

Nu under hösten och vintern är det lätt hänt att smuts hamnar på dina ytterkläder i och med all slask. För att slippa förstöra kläderna kan du med hjälp av en klädborste borsta bort smutsen när den har torkat. På så sätt kommer inte smutsen färga av sig på klädesplagget. 

En sådan kan du köpa på Stayhard.se

3. Så undviker du fula jeans 

Helst ska man inte tvätta jeans alls. De tappar färgen och det förstör ju lite hela grejen med just de jeansen du köpt. Om du måste tvätta dem (om du har ätit pizza och kladdat ner hela dig själv) är det bästa att vända jeansen ut och in annars förlorar de ännu mer färg.  

4. Impregnera skorna 

Det här har du nog hört från dina föräldrar och från varje skoförsäljare under ditt liv. Du har säkert tyckt att de har varit jobbiga men de har haft så rätt. Skorna kommer hålla längre och under vintern är det faktiskt ett måste i och med allt slask. Ta reda på vad för impregnering du ska ha till just det materialet du har på dina skor. 

5. Skoblock till skorna 

Du behöver inte ha lika coola retroskoblock som på bilden men skoblock är bra att ha. De gör att passformen behålls och skorna håller längre. Om du inte har ett skoblock kan du använda papper som du trycker ner i skon istället. 

6. Tappar du ofta knappar till skjortor? 

Ett sjukt enkelt tips, men likväl väldigt användbart, är att måla genomskinligt nagellack på skjortans knappar. Det gör att trådarna håller sig bättre och risken att dina knappar lossnar minskar. 

7. Använd rätt galge 

Det bästa är att använda trägalgar av det tjockare slaget då metallgalgar sliter mer på dina kläder. Om du har en rock eller kavaj under hösten är det väldigt viktigt att galgen täcker hela axelpartiet så att den behåller sin passform. 

8. Vik vissa kläder 

Vissa kläder gör sig bäst på en galge medan andra inte alls gör det. Stickade tröjor ska du inte hänga upp på en galge då den lätt töjs ut och förstörs. Andra kläder som bör vikas är t-shirts och jeans. 

Den här artikeln är presenteras av Stayhard.se som har riktat in sig helt på manligt mode. Om du vill ha fler tips eller om du är ute efter den där rocken som sedan inte får bli nopprig kan du gå in på deras sida här.

Just nu har till exempel utförsäljning på en massa kläder, vilket innebär upp till 50 procent rabatt på utvalda kläder. De har även en stor skorea med upp till 400 kronors rabatt.