Efter 1-1 mot Slovenien är förbundskapten Janne Andersson under stor press
Efter 1-1 mot Slovenien är förbundskapten Janne Andersson under stor press - Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Janne Andersson om framtiden: "Känner mig trygg"

Fiaskot fullbordades när Sverige fick 1-1 mot Slovenien. Nu väntar spel i Nations Leagues C-division. Men förbundskapten Janne Andersson har inga planer på att avgå.
– Jag känner mig trygg i min roll, säger han på presskonferensen efter matchen.


Det var en pressad förbundskapten som fick ta emot frågor från journalisterna på presskonferensen efter att Sverige åkt ur B-divisionen i Nations League. Men att avgå är inget alternativ för Janne Andersson.

– Jag är inte en sämre förbundskapten idag än jag var för ett, två eller tre år sen. Jag har mer erfarenhet och kompetens nu. Dessutom har jag en bra stab runt om mig som kompletterar mig på ett bra sätt, säger förbundskaptenen på presskonferensen.

Efter 4-1 förlusten mot Serbien förutsättningarna glasklara. Sverige behövde vinna hemma mot Slovenien för att inte åka ner till Nations Leagues C-division. Trots att Blågult skapade flera bra lägen och gjorde en bättre prestation än mot Serbien blev det bara 1-1. Efter slutsignalen möttes det svenska laget av burop från supportrarna. Men förbundskaptenen påverkas inte av kritiken som riktas mot honom.

– Det är tråkigt att människor inte tycker att vi gör det bra. Även om jag fattar att det blir så när vi inte vinner matcher och det har jag förståelse för. Men jag kan inte påverkas av vad ni i media skriver eller vad folk skriver på sociala medier.

Förbundskaptenen backas av spelarna

Trots de tunga resultaten verkar förbundskaptenen fortsatt ha stort förtroende från spelarna.

– Även om vi förlorat matcher så kan vi inte lägga allt på Janne, säger Anthony Elanga till Fotbollskanalen

Även lagkapten Victor Lindelöf backar Janne.

– Jag har fullt förtroende för Janne. Det kommer att snackas, men vi alla har väldigt, väldigt stort förtroende för Janne, säger mittbacken till Sportbladet

Nästa upplaga av Nations League inleds 2024.




/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!