Janne Andersson hoppas fortfarande på en comeback i landslaget för Pontus Jansson. Foto: 	Claudio Bresciani/TT och Ian Walton källa: TT nyhetsbyrå
Janne Andersson hoppas fortfarande på en comeback i landslaget för Pontus Jansson. Foto: Claudio Bresciani/TT och Ian Walton källa: TT nyhetsbyrå

Förbundskaptenen om Pontus Jansson: "Vi har bra kontakt"

2021 tackade Pontus Jansson för sig i landslaget. Men förbundskapten Janne Andersson har inte givit upp hoppet om en återkomst för mittbacken.
– Jag pratar ofta med Pontus, säger han till Studio Allsvenskan.


Janne Andersson har försökt flera gånger att få Pontus Jansson att komma tillbaka till det svenska landslaget, men mittbacken står fortfarande fast vid sitt beslut. 

Men förbundskaptenen har inte givit upp hoppet.

– Jag och Pontus har en jättebra relation, säger "Janne" i en intervju med Studio Allsvenskan.

Bakgrunden till Janssons beslut var enligt förbundskaptenen att att han ville fokusera på familjen och klubblaget Brentford. Det har visat sig vara lyckosamt för den svenska mittbacken då han tagit en ordinarie plats och är lagkapten för Premier League-laget.

"Min skyldighet att höra av mig till Pontus igen"

Skulle 31-åringen ändra sitt beslut har han stora möjlighet att ta sig in i landslaget igen.

– Skulle Pontus ändra sig kommer inkörningsperioden att bli relativt kort. Han kan vårt sätt att spela och känner de flesta spelarna, säger Janne Andersson till Studio Allsvenskan.

Om dörren öppnats lite från mittbackens sida vill förbundskaptenen inte svara på:

– Nu är han ju skadad, men det är min skyldighet att höra av mig till honom igen nästa år. Samtidigt har jag stor respekt för hans ställningstagande, säger han till podden.

Vill du lyssna på hela avsnittet med Janne Andersson kan du göra det här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!