Sirius lagkapten Tim Björkström fick inte förnyat kontrakt av Uppsalaklubben
Sirius lagkapten Tim Björkström fick inte förnyat kontrakt av Uppsalaklubben - Foto: Nils Petter Nilsson / TT NYHETSBYRÅN

Sirius-kaptenen om framtiden: "Vill utomlands"

Sirius lagkapten Tim Björkström fick inte förlängt med Sirius och står klubblös. Nu uttalar sig ytterbacken om framtiden.
– Det hade varit kul att testa på något utomlands, säger 31-åringen till Nyheter24.


Tim Björkström, 31, har spelat för Sirius i fem säsonger och har även varit lagkapten i Uppsalaklubben. Ytterbackens kontrakt gick ut efter säsongen och han kommer inte att få förlängt. 

– Sirius är en klubb på uppgång och det händer mycket saker runt klubben. Det känns lite vemodigt att lämna. Jag hade gärna kört på ett år till, säger han till Nyheter24.

Anledningen till varför Björkström inte fick förlängt är oklar.

– Sirius sa att de inte helt hade bestämt sig och ville avvakta lite hur det blev med en ny tränare också vidare. Då kände jag att det var bäst för mig att lämna, säger Björkström.

Björkström: "Hade varit kul att testa på ett äventyr utomlands"

Nu letar det före detta Sirius-kaptenen efter en ny klubb men hittills har det inte kommit in några konkreta förslag.

– Man har hört lite intressen från olika håll. Men hittills har det varit mest snack och man vill ha något konkret på bordet innan man uttalar sig. Jag ska träffa min agent (Per Jonsson) nästa vecka så vi får se, säger Björkström till Nyheter24

Får ytterbacken bestämma själv blickar han utomlands.

– Jag har hört lite intressen från lite olika klubbar i USA. Både från MLS och andra divisioner. Det hade varit kul att spela där och få åka på ett äventyr.

Han fortsätter:

– Jag har spelat över 300 matcher i Allsvenskan och man blir inte yngre direkt så jag känner att det hade varit ett bra läge för mig och familjen att dra utomlands.

Björkström känner dock ingen stress över situationen.

– Jag är ganska lugn just nu. Det får ta den tid det tar. Jag vill inte stressa fram något utan se över mina alternativ. Men vi har sålt vår lägenhet och måste flytta ut den sista februari nästa år så det hade varit skönt att ha någonting löst då.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.