Stig Salming om sista minuterna med Börje
Stig Salming om sista minuterna med Börje - Foto: Fredric Alm/TT och Patrik Österberg/ STELLA

Stig Salming om sista minuterna med Börje – var vid sin brors sida: "Sista andetaget"

Hockeylegendaren ​Börje Salming avled under torsdagsförmiddagen, efter att han drabbats av den obotliga sjukdomen ALS. Vid hans sida hade han familjen. Stig Salming berättar för första gången om sista minuterna med sin lillebror.


Hockeylegendaren Börje Salming avled under torsdagsförmiddagen, efter att han drabbats av den obotliga sjukdomen ALS. 

Han avled i sitt hem i Nacka, och vid sin sida hade han familjen. 

Stig Salming om sista minuterna med Börje

Börjes bror Stig Salming hade fått ett samtal på morgonen och skyndade sig till Stockholm för att säga farväl av sin lillebror. 

– Pia (Börjes fru) hörde av sig på morgonen och sa att det var bråttom, säger Stig Salming, som skyndade sig från hemmet i Gävle till Stockholm, säger Stig Salming till Expressen och fortsätter:

– Det är oerhört tragiskt, men jag fick ta del av hans sista timme i livet. Jag satt där och höll honom i handen när han tog sina sista andetag i livet.

Salming om hyllningarna till Börje: "De finaste"

Börje Salmings hyllades stort i både Sverige och Toronto under den sista tiden i livet. Stig Salming säger även att han uppskattade hyllningarna till brodern. 

– Det känns fint att Börje fick det precis som han ville. Han ville åka till Kanada och han ville vara med i Globen. Han fick de finaste hyllningarna man kan få. Han har också bidragit till att sätta den här fruktansvärda sjukdomen ALS på kartan, och jag hoppas att man får in så mycket ekonomiska medel som möjligt för att kunna bekämpa den, säger han till Expressen

Stig Salming var på plats på galan i Stockholm. Han har tidigare medverkat under hyllningsceremonier i Toronto, bland annat när Börjes staty avtäcktes och under hockeylegendarens tusende match.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!