Klirr i kassan för Frida Karlsson.
Klirr i kassan för Frida Karlsson. - Foto: Terje Pedersen/Henrik Montgomery/TT

Frida Karlssons saftiga förmögenhet – längdstjärnan drar in miljoner

Frida Karlsson är känd för att ta ut sig totalt i skidspåren, och det har gjort henne till en av världens bästa åkare. Men framgångarna syns inte bara i spåren, utan även i plånboken.


Frida Karlsson är en av Sveriges mest omskrivna idrottsstjärnor. Förväntningarna inför skid-VM i slovenska Planica var höga – och hon briljerade galant med en andraplats efter Ebba Andersson.

I OS i Peking fick 23-åringen nöja sig med ett brons i stafetten efter att ha både kollapsat och fått startförbud. 

Bättre gick det i senaste längd-VM då Frida Karlsson tog två silver och ett brons, men då var den suveräna norskan Therese Johaug fortfarande aktiv. 

Här kan du läsa om Frida Karlssons walk of shame – mitt under träningslägret: "Helt ensam".

Frida Karlsson. Foto: Terje Pedersen

Så mycket pengar tjänar Frida Karlsson 

De idrottsliga framgångarna har även gett avtryck i plånboken för 23-åringen. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, hade Frida Karlsson en taxerad inkomst på 384 989 kronor och ett överskott av kapital på 119 506 kronor. 

Men det kommer in pengar på andra håll. Karlssons bolag FK Sports and Marketing AB omsatte 2 124 000 kronor år 2021, och gjorde ett resultat på 1 714 000 kronor. Bolagets totala summa tillgångar mättes samma år till 6 335 000 kronor. 

I världscupens senaste säsong (2021-2022), körde hon in 379 500 kronor i prispengar.

Särbo med pojkvännen William Poromaa – lägenheten i Östersund

2019 köpte Frida Karlsson och pojkvännen William Poromaa ett hus ihop i Sollefteå, men 2021 flyttade pojkvännen till Åsarna för att satsa mot OS i Peking. 

Då flyttade Frida Karlsson till Östersund. Hon bor nu i en trerummare om 80 kvadrat i centrala delar av stan. 

/
Senaste nytt

VM-paret om kärleken: "Inte jätteaccepterat"

Klart: Høgmo lämnar Häcken

Per-Mathias Høgmo blir inte Sveriges nya förbundskapten i fotboll. Norrmannen lämnar allsvenska BK Häcken för regerande asiatiska Champions League-mästarna, Urawa Red Diamonds.

Äntligen seger för Oskarshamn mot Örebro Hockey

Det blev tio förluster i rad för Oskarshamn i SHL. Men hemma mot Örebro Hockey kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Be-Ge Hockey Center slutade 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).

Tung seger för Växjö i toppmatchen mot Färjestad

1 timme sedan
Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Växjö, som besegrade Färjestad hemma med 4-2 (0-0, 0-1, 4-1).

Luleå avgjorde mot HV 71 i förlängningen

2 timmar sedan
Det blev en riktigt tajt match när HV 71 tog emot Luleå i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Jack Connolly spelade en avgörande roll för Luleå när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Formstarka Linköping tog ny seger mot Malmö

2 timmar sedan
Linköping är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Malmö borta i Malmö Arena på torsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) innebär att Linköping nu har tre segrar i följd i SHL, efter att tidigare haft en tuff trend.