Stockholm

Så mycket alkohol fick deltagarna i Mästarnas mästare

Nils van der Poel är med i Mästarnas mästare 2023.
Nils van der Poel är med i Mästarnas mästare 2023. Foto: Skärmavbild: SVT

Idrott och alkohol hör inte ihop...eller? Nyheter 24 har tagit reda på hur mycket vin och öl deltagarna fick under inspelningen av Mästarnas mästare 2023.


Läs mer

SVT:s succéprogram Mästarnas mästare är inne på sin femtonde säsong. 

I årets upplaga tävlar Nils van der Poel, skridsko, Jörgen Brink, längdskidor, Klara Svensson, boxning, Johan Wissman, friidrott och Elina Öhman, skotercross, i grupp ett. 

I grupp två får tittarna möta Andreas Bergwall, bandy, Maria Gretzer, hästhoppning, Anders Holmertz, simning, Jonna Adlerteg, gymnastik och Jens Byggmark, alpint. 

Läs alla nyheter om Mästarnas mästare 2023 här.

Får deltagarna vin och öl till maten i Mästarnas mästare?

I närheten av den lilla kuststaden Kotor i Montenegro ställs de före detta elitidrottarna mot varandra i utmanande tävlingar. På kvällarna blir det återblickar på deltagarnas framgångsrika karriärer, blandat med långa middagar och häng på terassen. 

Vi får se deltagarna äta gott, men vad har de egentligen i glasen? Är det vin, öl eller rent av vatten? 

Nyheter24 slog en signal till Clara Mannheimer, som är exekutiv producent på SVT, för att fråga om det bjuds på alkohol under inspelningen.

– Vi har inga förbud mot att deltagarna dricker alkohol, det är vuxna människor som gör vad de vill på sin fritid. Det reglerar inte vi. Sen dricker de lite vin och öl bland annat till maten och det är inga konstigheter. 

Programmet drar som vanligt miljonpublik, men tittarna har varit långt från nöjda med årets upplaga av programmet. Här kan du läsa om raseriet mot Mästarnas mästare: "Stänger av SVT för gott".

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.