Jonna Adlerteg tog sig inte hela vägen till final i Mästarnas mästare 2023.
Jonna Adlerteg tog sig inte hela vägen till final i Mästarnas mästare 2023. - Foto: Skärmavbild: SVT

Tittarna rasar på Mästarnas mästare – bojkottar finalen: ”Skamligt!”

Det var Jonna Adlerteg som fick lämna Mästarnas mästare 2023 i det näst sista avsnittet. Gymnastens uttåg har fått många tittare att rasa.
"Inte rättvist och inte jämlikt", skriver en person på programmets Facebook-sida.


I det nionde avsnittet av Mästarnas mästare 2023, skulle fem deltagare bli fyra, i kampen om årets titel. 

Tittarna fick se Nils van der Poel (skridsko), Johan Wissman (friidrott), Jörgen Brink (längdskidor), Jonna Adlerteg (gymnastik) och Jens Byggmark (alpint) tävla i tidsmemory, "Fram Stilla Bak", och slutligen klassikern "Sisyfos".

Hittills har årets upplaga av programmet bjudit på stor dramatik – inte minst när Nils van der Poel var nära att dö under en tävling.

Kritik mot SVT när Jonna Adlerteg får lämna Mästarnas mästare 2023

En som imponerat stort under tävlingarna är Jonna Adlerteg, och därför blev många förvånade när hon nu åkte ut innan finalen. 

Gymnastens uttåg har fått tittarna att rasa på programmets Facebooksida, och många skriver att tävlingarna är orättvist utformade och att de inte tänker titta på det tionde och sista programmet.

Så här kommenterar några tittare programmet: 

"Och i nattduellen - Jonna är mycket kortare än Johan- hon har ingen chans att vinna. Spelar det ingen roll att hon har vunnit 8 tävlingar o slagit rekord?? Inte rättvist och inte jämlikt. Skärpning SVT #metoo"

”Skumt med grenarna i detta avsnitt när Jonna kom sist trots att hon tagit så många segrar tidigare."

"Och där var årets säsong slut, kommer inte se det sista avsnittet ingen kritik mot de som är kvar men det har varit 2 outstanding deltagare och nu är bara en av dem kvar och därmed så har mitt intresse dött."

"Skamligt"

"Ingen hänsyn har tagits!"

Här kan du läsa fler nyheter om Mästarnas mästare 2023.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!