Besökarna på Wimbledon är inte helt nöjda
Besökarna på Wimbledon är inte helt nöjda - Foto: Zac Goodwin/Tomas Oneborg/SvD/TT

Wimbledon-fansen rasar över höjda dryckespriser – här är nya menyn

Wimbledons besökare klagar. Detta på grund av höjda priser på mat och dryck på arenaområdet. Det rapporterar brittiska medier. "Vi förblir hur som helst också ett av få idrottsevenemang som tillåter våra besökare att ta med sin egen mat och dryck därtill har vi har 95 vattenpunkter på området", säger arrangören i ett uttalande.


Nästan en halv miljon fans väntas besöka Wimbledon. Det innebär omkring 50 000 supportrar på plats per dag.

I år har mat- och dryckespriserna på Wimbledon gått upp märkbart. Nu visar en del besökare sin bestörtning på sociala medier.

"Inflationen inom mat- och dryckessektorn är helt klart en betydande utmaning i hela landet. Som ett resultat har vissa priser ökat i år", säger arrangören All England Club i ett uttalande till Sportbible.

Detta eftersom smörgåsar kostar minst 62 kronor, medan en liten påse chips kostar drygt 30 spänn.

För att köpa 33 centiliter läsk tvingas man punga ut 33 kronor. För-mixade cocktails kostar 133 kronor, därtill har ölpriserna stigit, med 10 kronor. Således krävs omkring 100 kronor för att köpa en pint (0,568 centiliter). Att avnjuta en flaska champagne kostar omkring 1 200 kronor.

Här har priserna inte påverkats

Wimbledon-klassikern jordgubbar och grädde har dock inte påverkats av inflationen.

Priset för en skål har nämligen varit likadant sedan 2010 – nämligen 2,50 pund (cirka 35 kronor). Antalet jordgubbar – 10 per portion – har enligt uppgift heller inte förändrats.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!