Armand Duplantis Aqua Dental
Många företag drar i Armand Duplantis. - Foto: armandduplantis/Instagram

Avklädda bilden på Armand Duplantis kritiseras – fick tas ned

Armand Duplantis är ny ambassadör för tandläkarkedjan Aqua Dental. Men en av bilderna möter nu stark kritik. Anledningen? Duplantis ligger lättklädd i en säng och inga tänder syns.


Armand Duplantis, 23, är världens bästa stavhoppare och succéerna avlöser varandra. Trots sin ringa ålder har Duplantis slagit flera rekord (även sina egna) och är hittills obesegrad.

Utöver sina sportsliga bedrifter så går det minst sagt bra med den andra karriären som reklampelare för en rad olika företag samt med livet tillsammans med sin stora kärlek, flickvännen Desiré Inglander

Mondo med sin flickvän Desiré Inglander. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Paret träffades på en fest som Mondo gick på endast för att han visste att hon skulle vara där. Efteråt skrev han ett meddelande som hyllats i sociala medier. 

– Jag skrev "what's poppin'", berättar Mondo Duplantis i programmet Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt hade fått veta att Desirés svar till Mondo var både oväntat och lite kaxigt, och frågar om han minns det.

– Hon frågade 'Vem är du?*, berättade han med ett skratt. 

Bilden på Armand Duplantis kritiseras: "Ser inga tänder"

Som tidigare nämnt rullar livet på för Mondo och han har blivit ambassadör för både ögonlaser och tandläkarna "Aqua Dental". 

Dock var det många som hade lite kul åt bilden på Duplantis då han ligger i en säng.... utan kläder. 

Armand Duplantis. Bilden: Aqua Dental

Det folk reagerat på är att bilden inte på något sätt vrider tankarna på tänder eller tandvård. 

Hänt fick kontakt med Aqua Dental som då berättade att bilden tagits ned. 

”Vi har valt att ta bort den bild som vissa reagerat på och förstår de kritiska reaktionerna. Det är samtidigt värt att poängtera att kampanjen i stort fått ett starkt positivt mottagande. Vi ser att vår kampanj, som vågar vara annorlunda (för att vara tandläkare), leder till att fler tar steget till tandläkaren. Det har hela tiden varit vårt syfte och det är vi stolta över”, skriver Samir Chahimi, som arbetar på Aqua Dental till Hänt. 

Mondo har inte uttalat sig om det hela. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!