Daniel Ståhl drog till med ett superkast i sista rundan av VM-finalen i diskus.
Daniel Ståhl drog till med ett superkast i sista rundan av VM-finalen i diskus. - Foto: Jessica Gow/TT & Beate Oma Dahle

Så mycket tjänar Daniel Ståhl på guldkastet: "Fan vad kul"

Trots hård konkurrens lyckades Daniel Ståhl visa vem som är bäst på att kasta längst. Och guldkastet i diskusfinalen visade sig också ge ett stadigt klirr i kassan.


Under måndagskvällen var det dags för en av världens främsta diskuskastare att ta sig an finalen i friidrotts-VM 2023 i Budapest. Inför finalen var Daniel Ståhl, tillsammans med konkurrenterna Kristjan Ceh från Slovenien och Mykolas Alekna från Litauen, tippade att göra upp om guldet.

Inför det sista kastet ledde Daniel Ståhl över slovenen. Men konkurrenten skulle komma att få till ett riktigt segerkast när han slängde iväg diskusen över 70 meter. All press på Ståhl som visade vem som är bäst. I det allra sista kastet och med all press på sina axlar kastade han sin diskus hela 71,46 meter och kammade inte bara hem guldet utan satte också rekord i en VM-final.

"Boom! Heja Sverige, friskt humör. Fan vad kul", hördes en segerrusig Ståhl skrika in i kameran när resultatet förkunnades på arenan sent under måndagskvällen.

Här är alla kärlekspar i landslaget i friidrott: ”Försökte länge…”

Så mycket är Daniel Ståhls guldkast värt

Under friidrotts-VM delas totalt 8 498 000 dollar ut i prispengar, motsvarande 90 miljoner kronor.

Vinnarna av de individuella grenarna, som Daniel Ståhl deltar i, kammar hem hela 70 000 dollar, eller 750 000 svenska kronor i händelse av en förstaplats. Pengarna betalas ut av World Athletics och huvudsponsorn TDK, skriver etusuora.com.

Daniel Ståhl kan alltså räkna med att minsta tjäna 750 000 kronor, exklusive eventuella privata sponsorer och reklamintäkter. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!