Zlatan medverkade nyligen i Piers Morgans intervjuprogram "Piers Uncensored".
Zlatan medverkade nyligen i Piers Morgans intervjuprogram "Piers Uncensored". - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Luca Bruno

Då tackade Zlatan nej till en miljard: "Måste bli ihågkommen"

I en exklusiv intervju med medieprofilen Piers Morgan berättade Zlatan Ibrahimovic om tillfället då han tackade nej till ett kontrakt värt hisnande en miljard kronor.


Det har bara gått ett par månader sedan Sveriges allra bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, valde att lägga skorna på hyllan och avsluta sin spelarkarriär.

Så träffades Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic i Piers Uncensored

Under sin framgångsrika karriär har han representerar klubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain och Manchester United. Under den långa karriären, som spänt över tre årtionden, har han vunnit det mesta som går att vinna.

I juni 2023 meddelade han dock att karriären var över. Och trots att han därmed klev ut ur rampljuset som fotbollsspelare har han ändå synts en hel del i strålkastarljuset efter det. 

I den brittiska programledaren och medieprofilen Piers Morgans intervjuprogram, "Piers Uncensored", avslöjade Zlatan bland annat hur stor hans förmögenhet faktiskt är. 

Mer om Zlatans förmögenhet kan du läsa här

Zlatan avslöjar: Då tackade han nej till 1 miljard kronor

Att Ibrahimovic varit eftertraktad av några av världens största klubbar råder det ingen tvekan om, vissa av dem har han representerat. Under intervjun får han frågan om han någonsin fått ett erbjudande från den saudiska liga, som bland annat lockat stjärnor som Cristiano Ronaldo och Karim Benzema med hutlösa pengasäckar.

Då avslöjade han tillfället då han mottog ett erbjudande från ligan. Men det största erbjudandet kom dock från annat håll.

– Jag hade ett erbjudande från Kina och från Saudi men situationen handlade om vad jag ville. Vilka mål man hade. Vissa spelare behöver avsluta karriären på den största scenen eftersom det är höjdpunkten på din karriär. Du måste bli ihågkommen för din talang och inte för vad du tjänade.

När Piers Morgan fråga hur mycket han tackade nej till så är det inte några småsummor som nämns.

– Jag tackade nej till 100 miljoner dollar. Det var inte vad jag ville, förklarar han.

Med dagens växelkurs innebär det att Zlatan Ibrahimovic tackade nej till över 1,1 miljarder kronor för att istället gå till USA och spela i Los Angeles Galaxy.

Hela intervjun med Zlatan Ibrahimovic kan du se på TV4 Play.

Här kan du läsa om Zlatan Ibrahimovics galna lyxköp åt sig själv – för 4,5 miljoner

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!