Det är många, för att inte säga jättemånga, par i landslaget i skidskytte.
Det är många, för att inte säga jättemånga, par i landslaget i skidskytte. - Foto: Anders Wiklund/TT & instagram.com/jespernelin & instagram.com/hannaoberg

Ny kärlek och partnerbyten – här är alla paren i skidskyttelandslaget

Att kärleken blomstrar i skidskyttelandslaget är långt ifrån en överdrift. Men de heta känslorna har även inneburit ett stort drama som resulterade i ett oväntat partnerbyte. Här är allt du vill veta om paren i Blågult.


Det svämmar över av kärlek inom det svenska skidskyttet, och förklaringen till varför det är så verkar vara enkel.

– Vi är ju flera kärlekspar i landslaget och jag tror det lätt blir så. Vi träffas ju inte på krogen som vissa andra. De flesta vi umgås med är skidskyttar, säger Anna Magnusson till Expressen. 

Här är alla par i landslaget i skidskytte

Nyheter24 listar paren som har både skidskytte och kärlek gemensamt.  

Anna Magnusson och Peppe Femling

Anna Magnusson och Peppe Femling. Foto: Anders Wiklund/TT

Anna Magnusson, 28, och Peppe Femling, 31, är tillsammans sedan flera år, och bor, precis som många andra skidskyttar, tillsammans i Östersund. 

Här kan du läsa mer om Anna Magnusson och hennes kärleksliv med Peppe Femling.

Mona Brorsson och Gustav Larsson

Här är det en skidskytt och en landslagsvallare som funnit varandra. Det är Mona Brorsson, 33 och Gustav Larsson, 30, som är sambo sedan 2019. 

– För mig har det verkligen varit guld värt. Vi i laget är med varandra jämnt, dygnet runt, så har man ändå honom som är lite utanför. Han har full insyn men sedan har han sitt eget schema och sitt egna jobb. Man kan fortfarande dela allt om skidskyttet samtidigt som man har lite avstånd, sa Mona Brorson till TT när hon gick ut med relationen inför skidskytte-VM 2019.

Stina Nilsson och Emil Nykvist

Sommaren 2023 gick Stina Nilsson och skidskytten Emil Nykvist ut med att de är ett par. 

Redan tidigare hade paret lagt ut bilder på varandra i sociala medier, men det var i Wermlands Tidning som Emil Nykvist och Stina Nilsson bekräftade att de är ihop. 

Senare kommenterade Stina Nilsson relationen i Aftonbladet:

– Allt är bra, vi är tillsammans och vi är sambo men jag har inget behov av att prata om oss i media.

Här kan du läsa allt om Stina Nilsson: Pojkvän, familj, nybyggda huset och pengarna.

Hanna Öberg och Martin Ponsilouma

Hanna Öberg, 27, och Martin Ponsilouma, 28, har varit ett par sedan 2021. Paret bor tillsammans i en 40-tals villa i Östersund. 

– Jag skulle säga att man har en väldigt stor förståelse för varandra. Det tror jag är svårt att hitta hos någon annan på det sättet. Man vet ju exakt vad det handlar om, säger Hanna Öberg om att vara ihop med en annan skidskytt, till Expressen.

Men bakgrunden till relationen stavas kärleksdrama. 

Hanna Öberg var nämligen ihop med landslagsåkaren Jesper Nelin under många år, och paret gjorde slut 2020. 

– Det är sällan det är en polare som träffar ens förra tjej. Det fanns inte på världskartan, men såhär i efterhand kan jag förstå tendenserna, sa Jesper Nelin i en intervju med Sportbladet 2021.

Här kan du läsa läsa allt om Hanna Öbergs saftiga förmögenhet – drar in miljoner.

Jesper Nelin och Fanny Johansson 

Men historien tog en oväntad vändning när Jesper Nelin blev ihop med Martin Ponsiloumas ex-flickvän Fanny Johansson, även hon skidskytt. 

Paret är fortfarande ihop, och bor tillsammans i Östersund. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.