Mästarnas mästare 2024
Vad äter man egentligen i Mästarnas mästare? - Foto: SVT

Mästarnas mästare 2024: Svenska stjärnorna hade ett oväntat krav på maten

Mästarnas mästare har dragit igång och redan första avsnittet blev det svettigt för deltagarna då årets första tävling blev jägarvilan. Och rör man på sig – ja då måste man givetvis äta också.


Mästarnas mästare är tillbaka och i år är det ett minst sagt tävlingssuget gäng som tittarna kommer att få följa i rutan. 

Gänget i Mästarnas mästare 2024. Bildkälla: SVT

Med på tåget är:

Anna Wijk – Innebandy 

Emma Johansson – Cykel

Jimmy Samuelsson – Brottning 

Joel Lundqvist – Ishockey

Johanna Ahlm – Handboll 

Johanna Davidsson – Äventyrare

Sebastian Larsson – Fotboll 

Tony Rickardsson – Speedway

Anja Pärson – Alpint 

Gänget fräste under 2023 iväg till norra Spanien för att med blod, svett och tårar tävla om vem som skulle bli Mästarnas mästare 2024. 

Redan första avsnittet sattes styrka och pannben på prov då gänget fick utmanas i den så kallade "jägarställningen". 

Mästarnas mästare. Bildkälla: SVT

Kvar i slutet var Anja Pärsson, Johanna Davidsson och Sebastian Larsson. Efter att Sebastian satt sig så stod det mellan Anja och Johanna. Inte långt efter valde Anja att sätta sig ned och ensam kvar stod Johanna Davidsson. 

– Det hade jag nog inte förväntat mig, sa hon efter att ha briljerat i tävlingen. 

Gänget kommer under några veckors tid att bo tillsammans i ett hus där de går igenom varandras karriärer, lär känna varandra på djupet, tävlar och hänger tillsammans. 

En stående punkt som tittarna uppskattar är just gängets alla middagar. De äts god mat och dricks vin kombinerat med samtal som resulterar i både skratt och gråt. 

Men nu till frågan: Vad äter egentligen våra svenska mästare?

Mästarnas mästare 2024: Har deltagarna några matkrav?

När Nyheter24 når pressansvarig Helena Brodén så berättar hon att deltagarna om de vill kan få catering, det vill säga färdig mat när de vill. Men att de på kvällarna föredrog att laga tillsammans. 

Deltagarna föredrog att laga maten på kvällarna. Bildkälla: SVT

– Deltagarna kan välja om de själva vill laga mat eller om de vill få catering. Har de önskemål på att laga speciella rätter så får de gärna lov att göra detta. På tävlingarna blev det samma catering som resten av teamet, hemma i villan ville de för de mesta bestämma och laga maten själva, berättar hon för Nyheter24. 

Inga divafasoner i Mästarnas mästare 2024 inte. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!