Under torsdagen ställdes Tre Kronor mot Kazakstan i ishockey-VM 2024. Efter matchen var NHL-stjärnan Adrian Kempe mindre med domaren efter en händelse under matchen.
Under torsdagen ställdes Tre Kronor mot Kazakstan i ishockey-VM 2024. Efter matchen var NHL-stjärnan Adrian Kempe mindre med domaren efter en händelse under matchen. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Svenska VM-stjärnans utbrott på domaren: ”Var arg”

Sverige har inlett ishockey-VM strålande i jakten på ett tolfte VM-guld. Under matchen mot Kazakstan fick dock en av NHL-stjärnorna ett utbrott på domaren. Anledningen var att han tvingades sitta för länge i utvisningsbåset.


Just nu befinner sig Sveriges ishockeylandslag i Tjeckien för att försöka bärga ett tolfte VM-guld. Med sig har den svenska staben en uppsjö av NHL-stjärnor, däribland Erik Karlsson, Rasmus DahlinVictor Hedman och Adrian Kempe, för att nämna några.

MISSA INTE:

Allt om Victor Hedman: Familj, klubbar och lön i NHL

Hon är hockeystjärnan Rasmus Dahlins flickvän

Adrian Kempes utbrott mot domaren: "Tog sådan tid"

Efterspelet har kommit att handla om något annat än segern. Under matchen fick nämligen en av stjärnspelarna ett rejält utbrott på domaren. Anledningen? Han tvingades sitta för länge i utvisningsbåset och blev kall.

Bakgrunden till att Los Angeles Kings storstjärna, Adrian Kempe, befann sig i utvisningsbåset från första början har att göra med att domaren valde att ”kvitta” en tvåminutersutvisning. Det innebär att båda lagen fick varsin spelare utvisad, men fick fortsätta spela med full styrka. Och den utvisade svenska spelaren, i det här fallet Adrian Kempe, skulle få entra isen först efter utvisningstiden. Men så blev det inte.

– Jag satt i utvisningsbåset i nästan åtta minuter i sträck. Det tog sådan tid och jag blev så kall. Det var därför jag var arg på domarna när jag kom ut från båset, sa Adrian Kempe till Sportbladet efter matchen.

LÄS MER: Fotomodellen är Adrian Kempes flickvän

Adrian Kempe spelar till vardags i NHL-klubben Los Angeles Kings. Efter matchen mot Kazakstan i ishockey-VM var han dock inte helt nöjd med domarinsatsen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Adrian Kempe: "Man måste vänta..."

Anledningen till att Kempe och den utvisade kazaken inte fick beträda isen var just på grund av att både lagen spelade med full styrka. Då krävs istället ett avbrott i spelet innan de utvisade får komma in igen, vilket dröjde rejält.

– När båda får en tvåa så tycker jag att man kan spela fyra mot fyra. Så att båda kommer ut efter två minuter, i stället för att de kör fem mot fem och man måste vänta på nästa avblåsning.

Sverige, som inlett turnering starkt, kunde trots Kempes långvarig besök i utvisningsbåset städa av Kazakstan och vinna med 3-1.

MISSA INTE: Erik Karlsson frukostkrav på VM: ”Fisa på bussen”

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/