Dream 10: Resultaten och video

- 20/07/2009, 15:52 -

Zaromskis tog hem titeln.

På måndagen avgjordes Dreams welterviktsturnering i Saitama Super Arena, Tokyo, Japan.

I den första semifinalen besegrade amerikanen Jason High brassen Andre Galvao på delat domslut. Fighten utspelade sig till största del på marken och Jason High fick flera gånger visa upp ett gediget submission-försvar. Stående var High den som gjorde mest skada och plockade, något överraskande, hem fighten med domarsiffrorna 2-1.

Knockade favoriten

Den andra semifinalen gick mellan hemmafightern och storfavoriten Hayato Sakurai och den litauiske knockout-maskinen Marius Zaromskis. I en mycket actionfylld och spännande fight drog litauen det längsta strået och skickade Sakurai i mattan med en vänsterspark la Cro Cop.

Högersparken från helvetet

I kvällens sista fight skulle alltså vinnaren i welterviktsturneringen utses. High mot Zaromskis skulle komma att handla om vilken som lyckades tvinga den andre fightern ur sitt rätta element. Jason High med sin brottningsbakgrund ville självklart plocka ner litauen som i sin tur ville hålla fighten stående.

Redan tidigt visade litauen att det skulle bli svårt för High att ta ner honom. Och när han väl blev nedtagen jobbade han mycket bra med att snabbt komma på fötter igen.

Efter två och en halv minut in i den första ronden kom så avslutet. Zaromskis satte ihop en underbar kombination och High såg aldrig den höga högersparken som kom efter den raka högern. Zaromskis tog hem kvällens andra knockout-skalp och kröntes med Dreams welterviktsbälte.

Paulo Filho är tillbaka

Förutom matcherna i turneringen var det två ”superfighter” som stack ut på fightkortet.

I den första mötte den hårtslående holländaren Melvin Manhoef den före detta Pride-fightern, brassen Paulo Filho. För Filho som brottats med psykiska problem och inte sett bra ut på några år skulle fighten mot Manhoef bli ett riktigt stålbad.

Brassen lyckades rida ut en storm av bestraffning under fightens första två minuter och var nog uträknad av de flesta. Dock lyckades han plocka ner holländaren och snabbt jobba in ett armlås som tvingade Manhoef att klappa.

Den andra superfighten gick mellan grapplingesset Shinya Aoki och Vitor ”Shaolin” Ribeiro.

De som hade räknat med att få se en grapplingmatch i världklass blev besvikna. Istället ville Aoki testa sina nyfunna Muay Thai-tekniker och höll gång på gång Ribeiro på avstånd med en inte allt för oäven vänsterspark.

Andra ronden fortsatte på samma sätt tills Ribeiro halvägs in i ronden lyckades plocka ner Aoki. Väl där var dock Aoki mer intresserad av att knyta upp brassen än att gå på de offensiva tekniker vi är vana att se honom försöka sig på. Matchen gick till domslut där Aoki plockade hem segern via domarsiffrorna 3-0.

Hayato Sakurai vs Marius Zaromskis

Melvin Manhoef vs Paulo Filho

Finalen: Marius Zaromskis vs Jason High

Resten av fighterna hittar ni via den här länken.

Skrivet av:

Nästa artikel
K1 Max: Resultaten