Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Säsongen över för Söderling

Sport | 29/10/2008 22:16

Svensken förlorade i Master Series-turneringen i Paris.

Världstvåan Roger Federer blev för svår för Robin Söderling. Trots att Söderling var rätt het efter ATP-segern i Lyon. Därmed kunde Federer öka till 8-0 i inbördes möten när de möttes i tredje omgången i Master Series-turneringen i Paris.

Schweizaren dominerade i första set och kunde ganska enkelt fixa en breakboll i Söderlings första servegame. Federer bröt då fram till 2-1. Trots att Söderling brukar serva riktigt bra inomhus fick han ingen vidare utdelning på den, då han låg på 50 procent inslagna förstaservrar. Det brukar inte räcka mot en världstvåa som Federer.

Därför kunde Federer vinna första set med 6-4. Söderling försökte komma tillbaka i andra set, men det räckte inte. Han hade chansen att kvittera till 1-1 i set vid en 6-5-ledning i tiebreak. En missad förstaserve gjorde att Federer kunde komma tillbaka och ta hem det andra setet med 7-6, och därmed hela matchen, skriver Svenska Dagbladet.

Skrivet av: