Torsdag 1 Dec
Stockholm

Sörenstam tog karriärens 89:e seger

I sin fjärde sista tävling tog golfveteranen Annika Sörenstam sin 89:e karriärseger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hon är ute på sin sista golfturné. Men är fortfarande en vinnare. Annika Sörenstam tog sin 89:e golftitel då hon vann Europatourtävlingen i Suzhou, Kina, på söndagen.

Hemmahoppet Ye Liying ledde tredagarstävlingen i Suzhou från start. Men med en 65-rond, sju under par, hämtade Annika Sörenstam in kinesiskans femslagsförsprång, på sista rundan.

Och i särspelet visade svenskan sin kyla och rutin. Båda gjorde birdie på första särspelshålet, men på det andra missade Ye Liying en putt från nära håll och segern var Sörenstams.

Den 38-åriga stockholmskan tog därmed sin 89:e titel under sin framgångsrika karriär. Det var hennes fjärde seger i år, den 17:e på Europatouren och hon har hela 72 segrar på USA-touren.

– Jag fick en bra start, precis som jag ville, sade Sörenstam, som inledde tredje ronden med fyra birdies på de fem första hålen.

Ye Liying tog kommandot i tävlingen med 65 slag första dagen och hon följde upp med en 68-rond andra dagen. Sörenstam var med sina inledande 69-ronder fem slag efter och delad tvåa med sydkoreanskan Han Min-Jee inför avslutningen. Sörenstam och Ye Liying stannade på 203 slag, 13 under par. Han Min-Jee rasade efter en 77-rond och tredjeplatsen delades mellan tre spelare. Den andra svenskan i tävlingen, Christine Hallström, blev delad 32:a med 218 slag.

– Jag gjorde mitt bästa för att sätta press på Ye, men hon spelade väldigt bra och i särspelet kändes det som om vad som helst kunde hända. Det här är in 89:e seger och jag är väldigt glad över den.

Sörenstam har några få chanser att förbättra titelstatistiken. Hennes absolut sista tävling blir Dubai ladies masters i Dubai den 11-14 december.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.