Svenskar slåss om pokermiljoner på paradisö

För 150 kronor lyckades svenskarna ta sig hela vägen till Filippinerna. Och tävla i APPT på ön Cebu. Nu slåss de om miljonerna.


Koncentrationen är på topp. Blicken är fastnaglad på korten. Det handlar om miljoner i prispengar.

Med en insats på 150 kronor förvandlade svenskarna - Daniel Nordström, Samuel Lehtonen, Stefan Hjorthall, Pontus Kers och Simon Christensson - framgångarna från nätpokern till en betald lyxresa och boende på femstjärnigt lyxhotell och chansen att vinna miljonerna.

Tävlingen heter PokerStars Asia Pacific Poker Tour (APPT) och är Asiens största pokerturnering.

Turneringen som började i dag och pågår till på söndag är förlagd i paradiset Cebu i Filippinerna.

Och här på Shangri-La Macatan Resort & Spa träffar Nyheter24 Stefan Hjorthall. Han som skiljer sig från de andra svenskarna som tävlar i APPT på ett sätt: Han är inte i 20-årsåldern.

Norrlänningen och trebarnspappan Hjorthall, i pokersammanhang kallad ”spiggen”, är i 40-årsåldern och började spela poker på nätet för tre år sedan efter att ha sett ett program på teve om unga svenska pokerspelare i Las Vegas.

– Jag tänkte: Om de kan så kan jag. Och på den vägen är det, säger han till Nyheter24.

I årets Poker-SM i Lettland kom Hjorthall på en hedrande 18:e plats. Bland annat efter att ha reducerat Jonas "Nebuchad" Danielsons segerchanser.

– Det handlar om att sätta upp delmål. Som gammal projektledare lade jag upp en treårsplan för att bli en vinnande spelare. Den är uppnådd.

– Nu har jag påbörjat min nya treårsplan som delvis går ut på att ge mig bra live-erfarenhet via större tävlingar ute i världen.

Men för Stefan börjar inte tävlingen i dag. Han startar på torsdag.

Bland de 100 spelare som är med och spelar första dagen återfinns i stället Pontus Kers från Gävle, Dag Anders Martin, Samuel Lehtonen, Michael Rosen och Daniel Nordström

I den senaste PokerStars APPT tävlingen i augusti i Macau tog sig både Hjorthall och Kers till finalbordet. Av de 429 startande hamnade bägge bland de nio bästa. Till slut ställdes de mot varandra. Kers satt inne på ruter ess och hjärter dam mot Hjorthalls ruter nio och spader nio när både en dam och ett ess kom på brådan.

Hjorthall fick se sig besegrad och nöja sig med niondeplats och lämnade Macau med 200 000 kronor.

Kers lyckades hålla sig kvar i finalen och slutade på en femte plats och blev 700 000 kronor rikare.

Här i Cebu har tävlingen bara börjat. Men Stefan är klart revanschsugen. Och förhoppningsvis får vi se svenskarna på finalbordet igen.

Nyheter24 kommer fortsätta bevaka tävlingen och ge dig det roligaste och bästa från PokerStars APPT i Cebu, Filippinerna.

Läs också "The Dreams" berättelse - Filippinernas pokerproffs som blivit skjuten tre gånger i huvudet, men vägrar ge upp.

– Jag är skyldig pokern mitt liv, säger han till Nyheter24.

LÄS ARTIKELN HÄR.


Watch on PokerStars.tv

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.