Tisdag 27 Sep
Stockholm

Resultat från nyårsgalan Dynamite!!

Aoki vinner men beter sig osportsligt efter matchen

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en snabb nedtagning i inledningen av matchen låste Shinya Aoki armen bakom ryggen på Mizuto Hirota i en sorts "hammerlock". Hirota vägrade att ge sig vilket resulterade i att matchen först bröts av domaren när hans arm skadats allvarligt. Det var otäckt att se Hirota ligga kvar på marken med vad som såg ut som en bruten arm medan Aoki sprang fram till sin skadade motståndare och gav honom fingret och sedan fortsatte han sitt osportsliga beteende genom att visa fingret åt publiken. På presskonferensen ska Aoki ha ursäktat sitt beteende och menat att det bland annat berott på de uttalande Hirota gjort innan matchen och att han var arrogant när han vägrade att ge upp.

Ishii besegrad i sin debut

Det var MMA-matchen mellan OS-medaljörerna i judo Satoshi Ishii som vann sin guldmedalj 2008 och Hidehiko Yoshida som blev guldmedaljör sjutton år tidigare i Barcelona som många i publiken hade sett fram emot.

Yoshida nyttjade sin erfarenhet tidigt i matchen och gav den 17 år yngre Ishii stora bekymmer i första ronden. I andra ronden tappade veteranen fart och när han fick ett otillåtet knä i skrevet verkade matchen vara över. Men efter lite vila och ett poängavdrag fortsatte matchen som slutade med ett enigt domslut för Yoshida.

Ishii visade att han fortfarande mycket att lära men det är svårt att dra större slutsatser än så utifrån att det var hans MMA-debut.

Minowaman blev "Super Hulk"

Ikuhisa Minowa har gått vidare i Super Hulk turneringen, en turnering utan viktbegränsningar, tack vare sin extraordinära vilja att söka benlås och hans förmåga att avsluta matcher med dem. Tack vare detta har Minowaman gjort sina motståndare något mer avvaktande än vanligt och det var även Sokoudjou i denna match. Men till mångas förvåning så stoppas matchen efter att Minowa fått in en träff som får Sokoudjou att falla till mattan, domare går snabbt in och stoppar matchen, och vinnaren i turneringen blir den viktmässigt lättaste deltagaren.

Övriga matchreflektioner

Mousasis och Overeems motståndare höll inte måttet, vilket var tydligt redan innan matcherna, och båda fick snabba och intetsägande vinster. Matcher som dessa skulle aldrig tillåtas i Sverige och det kan vi vara stolta över.

"Kid" Yamamoto ansågs länge vara en av dem bästa i sin viktklass men han har dragits med skador under en längre period och under 2009 förlorade han båda sina matcher han ställde upp i trots att han var favorit innan matcherna. Det återstår att se om Yamamoto kan leva upp till de förväntningar som tidigare fanns på honom.

Resultat

Hidehiko Yoshida besegrade Satoshi Ishii via enigt domslut

Shinya Aoki besegrade Mizuto Hirota via submission (hammerlock) i R1

Gegard Mousasi besegrade Gary Goodridge via TKO i R1

Alistair Overeem besegrade Kazuyuki Fujita via KO i R1

Masanori Kanehara besegrade Norifumi "Kid" Yamamoto via enigt domslut

Tatsuya Kawajiri besegrade Kazunori Yokota via enigt domslut

Hideo Tokoro besegrade Jong Man Kim via enigt domslut

Melvin Manhoef besegrade Kazuo Misaki via TKO i R1

Akihiro Gono besegrade Hayato "Mach" Sakurai via submission (armbar) i R2

Michihiro Omigawa besegrade Hiroyuki Takaya via TKO i R1

Hiroshi Izumi besegrade Katsuyori Shibata enigt domslut

Ikuhisa Minowa besegrade Sokoudjou via TKO i R3

Masato besegrade Andy Saouwer via enigt domslut

Ray Sefo besegrade Nishijima Yosuke via enigt domslut

MMA
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Inför Dynamite!!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.