Måndag 15 Aug
Stockholm

Hård petning för bröderna Fredriksson

1 av 2
2 av 2

Veteranerna Mathias och Thobias Fredriksson hade hoppats på att få chansen att kvala till OS i Vancouver, men nu kan det vara kört. Bröderna petas inför helgens världscuptävlingar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det ser mörkt ut för bröderna Mathias och Thobias Fredriksson och deras OS-drömmar. Mathias skrev på sin hemsida nyligen att han såg fram emot helgens världscuptävlingar i Otepää. Men efter ett par år med tunga resultat petas Mathias till helgen.

- Han har kört ett antal världscuplopp i Davos och Rogla och fyra dagar på Touren. Det såg bra ut resultatmässigt i det första steget i Davos och Rogla. Men sedan har han inte presterat som vi hoppats, säger den ene förbundskaptenen Joakim Abrahamsson till Expressen.

Inte heller hans bror Thobias Fredriksson finns med i den sprinttrupp som är uttagen till helgen. Inte heller han har fått tillräckliga resultat.

- Jag menar att jag har sex andra åkare som kvalificerar sig före Fredriksson. Det baserar jag på säsongens resultat och över tid. Han har inget resultat som talar för att han kvalificerar sig den här gången, säger herrsprinttränaren Arild Monsen till tidningen.

Nu kan bägge brödernas chans att nå OS i Vancouver vara borta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.