1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Hård petning för bröderna Fredriksson

Veteranerna Mathias och Thobias Fredriksson hade hoppats på att få chansen att kvala till OS i Vancouver, men nu kan det vara kört. Bröderna petas inför helgens världscuptävlingar.


Det ser mörkt ut för bröderna Mathias och Thobias Fredriksson och deras OS-drömmar. Mathias skrev på sin hemsida nyligen att han såg fram emot helgens världscuptävlingar i Otepää. Men efter ett par år med tunga resultat petas Mathias till helgen.

- Han har kört ett antal världscuplopp i Davos och Rogla och fyra dagar på Touren. Det såg bra ut resultatmässigt i det första steget i Davos och Rogla. Men sedan har han inte presterat som vi hoppats, säger den ene förbundskaptenen Joakim Abrahamsson till Expressen.

Inte heller hans bror Thobias Fredriksson finns med i den sprinttrupp som är uttagen till helgen. Inte heller han har fått tillräckliga resultat.

- Jag menar att jag har sex andra åkare som kvalificerar sig före Fredriksson. Det baserar jag på säsongens resultat och över tid. Han har inget resultat som talar för att han kvalificerar sig den här gången, säger herrsprinttränaren Arild Monsen till tidningen.

Nu kan bägge brödernas chans att nå OS i Vancouver vara borta.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.