Anja Pärsson har slagläge inför det andra åket.
Anja Pärsson har slagläge inför det andra åket. - Foto: SCANPIX/AP

Slagläge för skadad Pärsson

Anja Pärsson hade kännigar i knäet inför det första åket i Maribor. Trots det gjorde hon ett bra första åk och har nu ett ypperligt läge att kunna knipa en pallplats.


I tisdags åkte hon ut och skadade ena knäet. I dag imponerade Anja Pärsson när hon i det första åket i storslalomet i slovenska Maibor hamnade på en tredjeplats.

Känningarna i knäet är inte borta. Skadan krampar fortfarande då och då, men något hinder ska det inte vara.

– Det blir bättre och bättre för varje dag, och det är ingenting som är farligt för tävlingen, sade hon själv till SVT före tävlingen, sa hon till SVT före åket.

Pärsson har därmed ett ypperligt läge att kunna hamna på en pallplats i den andra åket, som börjar klockan 13.50.

 – Det kommer bli ett roligt andra åk. Det är alltid en njutning att gå ut och köra för en pallplats, säger hon till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.