Rafael Nadal försvarar sin titel.
1 av 4
Rafael Nadal försvarar sin titel.
Roger Federer förlorade i finalen förra året. Är det en revanschsugen Federer som vi ser på natten till tisdagen?
2 av 4
Roger Federer förlorade i finalen förra året. Är det en revanschsugen Federer som vi ser på natten till tisdagen?
Serena Williams vann förra året och ska försvara sin titel.
3 av 4
Serena Williams vann förra året och ska försvara sin titel.
Robin Söderling inleder turneringen mot spanjoren Marcel Granollers.
4 av 4
Robin Söderling inleder turneringen mot spanjoren Marcel Granollers.

Australian Open går av stapeln

Tennisfest stundar när årets upplaga av Australian Open sätts igång.


I natt går Australian Open 2010 av stapeln och det är stora matcher som stundar. Den prestigefyllda turneringen är årets allra första grand-slam och markerar inledningen av en ny säsong.

Med tillresta stjärnspelare som Roger Federer, Rafael Nadal, William-systrarna, Dinara Safina och inte minst vår egne Robin Söderling är det minst sagt upplagt för en högklassig tennisfest.

Robin Söderling - Marcel Granollers

Tibro-sonen Robin Söderling har visat fin form. Det var inte lägesen som svensken slog ut Rafael Nadal i Mastersslutspelet i London och Roger Federer i en uppvisningsturnering i Förenade arabemiraten.

Om 25-åringen kan gå långt i australiska öppna återstår att se. Söderlings turnering börjar på natten till tisdagen och ställs då mot de 117:e-rankade spanjoren Marcel Granollers.

Söderling har spelat fyra australianska öppna och kom som bäst 2004, då han slogs ut redan i den andra rundan.

Rafael Nadal - Peter Luczak

Herrsingelns försvarande mästare är spanjoren Rafael Nadal, som i förra årets upplaga besegrade schweizaren Roger Federer med 3-2 i set.

I morgon bitti ställs mästaren mot den 30-årige australiensaren Peter Luczak. Den polskfödde Luczak ligger 70:a på världsrankingen och några problem ska det inte vara för Nadal. Hemmasonen har aldrig vunnit en titel och har som bäst varit rankad som 64:a.

Nadal har å andra sidan gått igenom en tung period på sistone och det återstår att se om han kan hitta tillbaka till den gamla goda formen.

Matchen börjar på måndag klockan 09:00 svensk tid.

Roger Federer - Igor Andreev

Förra året föll världsettan Roger Federer i finalen mot Rafael Nadal, så det är säkert en revanschsugen schweizare som kommer till turneringen.

Den 28-årige superstjärnan inleder turneringen natten till tisdagen. Första motståndet står den uträknade Igor Andreev för. Ryssen har under sin karriär tagit tre titlar och låg på en 18:e plats 2008, men ligger nu på en 37-placering.

Någon chans mot Federer ska inte ryssen ha. Världsettan har spelat i turneringen tio gånger och har vunnit den vid tre tillfällen.

Serena Williams - Urszula Radwanska

Amerikanskan Serena Williams ska försvara sin titel och börjar med att möta polskan Urszula Radwanska - en match som den regerande mästaren enkelt ska kunna vinna.

Den 19-åriga polskan gör sitt första framträdande i turneringen och ställs genast mot det allra svåraste tänkbara motståndare.

Williams kammade enkelt hem titeln förra året efter att ha krossat ryskan Dinara Safina i två raka set. Den 28-åriga spelaren hade dessförinnan redan vunnit turneringen vid två tillfällen.

Matchen börjar även här på natten till tisdagen.

För att läsa mer om turneringen, klicka här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.