Söndag 16 Maj
Stockholm

Söderling utslagen ur Astralian Open

Var är festen?
1 av 3
Var är festen?. Foto:
Granollers vidare.
2 av 3
Granollers vidare. Foto:
3 av 3

113-rankad spanjor gjorde bort svensken som nu åkt ur alla turneringar han ställt upp i under 2010 i den första omgången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fiaskot är ett faktum. Robin Söderling är ute ur Australian Open. Därmed är svenskfesten över innan den ens hade börjat.

Söderlings baneman blev en spansk doldis vid namnet Marcel Granollers, rankad 113 i världen - samma spanjor som tidigare besegrat Söderling i US Open och Wimbledon.

Fiaskot var Söderlings tredje på raken under 2010. Han har inlett med att åka ur i första omgången i  Kooyong classic i Melbourne och Chenai i Indien. Fortsätter det så här kommer Robin genomlida sin tyngsta säsong i karriären.

Världsåttan Söderling vann första set och andra set trots att han inte visade upp ett särskilt bra spel. Men sen vände spanjoren matchen. I den tredje började Söderling bli allt mer irriterad över att spelet inte stämde och tappade fokus.

I femte set var Söderling i en annan värld och Granollers kunde vinna enkelt med 6-2. Därmed får Söderling ta sitt pick och pack och lämna turneringen efter 7-5, 6-2, 4-6, 4-6, 2-6 i premiären.

– Det kändes inte alls bra. Jag började hemskt dåligt och avslutade hemskt dåligt, säger Söderling på presskonferensen.

– Men att jag är förbannad har inget med förra årets resultat att göra. Jag spelade en väldigt dålig match. Det är därför jag är besviken, säger Söderling.

- Jag vet inte när jag spelar igen. Jag kanske inte spelar alls, vi får se, säger han.

De cirka 200 svenskarna på läktarna fick lämna arenan småchockade, vad var det som egentligen hände? Var det armbågen som strulade? Vad hände med den utlovade tennisfesten??

Kommentera
Kopiera länk
Dela