1 av 5
2 av 5
3 av 5
US Open-mästaren Del Potro vidare efter dramatik.
4 av 5
US Open-mästaren Del Potro vidare efter dramatik. - Foto: Scanpix
5 av 5

US Open-mästaren del Potro vidare efter dramatik

Summering av andra rundan i Australian Open.


Det var en närmast skrällfri andra runda i Australien Open, men det var mycket hög kvalité på  flertalet matcher. En av huvudfavoriterna till titeln, Juan Martin del Potro, fick ge sitt yttersta mot amerikanen James Blake i en fyra timmar lång fem-settare som Del Potro till slut kunde vinna i avgörande set med 10-8.

Unge argentinaren Juan del Potro var illa ute mot James Blake i Australien Opens andra runda. US Open-mästaren låg under med 2-1 i set, men lyckades vända på steken och vinna med gastkramande 10-8 i avgörande set.

En annan fantastisk match utspelade sig på Rod Laver arena, där den förre världesettan Justine Henin stötte på världesfemman Jelena Dementieva i en tillställning som hade allt. Noterbart är att det är Henins första Grand Slam på över två år, eftersom hon tidigare lagt racketen på hyllan, och hon blev minst sagt glad efter sin seger.

- Äntligen, jag klarade det!, utbrast hon i Eurosport direkt efter matchen.

Nadal vidare

Världstvåan Rafael Nadal har imponerat stort i inledningen av årets första Grand Slam. Spanjoren besegrade slovaken Lukas Lacko i tre raka set, 6-2, 6-2 och 6-2. Även Andy Roddick, Gael Monfils, Fernando Gonzalez och Andy Murray tog sig vidare till tredje omgången i raka set.

- Jag rörde mig bra i början och hade bra kontroll över bollen. Jag spelade matchen jag behövde spela, förklarade Nadal efter matchen.

Det är inte bara Henin som gjort en efterlängtad comeback. Även belgiskan Kim Clijsters har återvänt till tennisens finrum och gjort det med bravur. I natt slog hon tämligen enkelt Tamarine Tanasugarn i två raka set och Clijsters kan nu ställas mot Henin i en eventuell kvartsfinal.

Arvidsson enda svenskhoppet

Efter Robin Söderlings debacle redan i den första omgången, ligger all blågul fokus på Sofia Arvidsson. Med en stark 2-1-seger över Jarmila Gajdosova tog sig svenskan vidare till tredje omgången.

Danska hoppet Carolina Wozniacki gjorde ingen besviken när hon lekte sig vidare med set-siffrorna 6-4, 6-2 och det var därför snålt med favoritfall i Australien Opens andra omgång.

Däremot var det något oväntat att tjecken Tomas Berdych fick lämna turneringen redan i den andra omgången efter förlust mot Evgeny Korolev i tre raka set.

Sent in på natten, australiensk tid, avslutades den sista matchen på spelschemat när kroaten Marin Cilic till slut kunde stå som vinnare mot 17-årige Bernard Tomic med 3-2 i set.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!