1 av 7
2 av 7
3 av 7
Argentinaren Juan Martin del Potro tvingades återigen till en femsetare. Till slut orkade han inte.
4 av 7
Argentinaren Juan Martin del Potro tvingades återigen till en femsetare. Till slut orkade han inte. - Foto: Scanpix
5 av 7
6 av 7
7 av 7

del Potro utslagen efter rysade i natt

Argentinaren Juan Martin del Potro tvingades återigen till en femsetare. Till slut orkade han inte.


Världsfemman Juan Martin del Potro, 21, är utslagen ur Australian Open.

Det blev till slut kroaten Marin Cilic, seedad som nummer 14, som kämpade ner den hårt jobbande argentinaren efter en dramatisk femsetare i åttondelsfinalen i Melbourne. Matchen höll på i fyra timmar och 38 minuter.

US-openvinnaren del Potro inledde bäst och vann första set med 7-5. Trots det var det jämnårige Cilic som såg ut att föra kommandot och kom igen i andra som han vann med 6-4 och tredje med 7-5. Men den nästan två meter långe kroaten tappade koncentrationen i det fjärde setet och del Potro kunde utjämna.

Tuffa matcher rakt igenom

Men argentinaren måste samtidigt ha kört slut på energireserverna efter flera tuffa och långa matcher fram till åttondelsfinalen. I det femte och avgörande setet var det aldrig något snack om saken. Kroaten bröt del Potros serv vid ställningen 2-1 och sen var det i stort sett över. del Potro hade inte krafter nog att bryta tillbaka och förlorade sista set med 6-3 och därmed matchen.

– Han spelade väldigt bra och bröt min serve tidigt i femte set. Han var bättre än mig, säger del Potro.

– Han har chansen att gå längre än så här, kan slå både Gonzalez och Roddick. Jag önskar honom lycka till, säger del Potro.

Men del Potro bör nog ge sig själv en klapp på ryggen. Trots problem med fotleden och långa matcher mot Michael Russel, James Blake och Florian Mayer kom han ut och gav allt mot Cilic.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.