Mousasi tränar med St. Pierre

De två mästarna Gegard Mousasi och Georges St. Pierre ska träna tillsammans nästa vecka i Miami.


För ett tag sedan uttalade sig Georges St. Pierres tränare om att han ville flyga in Gegard Mousasi för att träna med sin adept, nu verkar han ha fått sin vilja igenom.

Sherdog har pratat med Mousasi som säger att han nästa vecka ansluter till St. Pierres camp i Miami för att hjälpa denne inför matchen mot Dan Hardy.

Mousasi ska även närvara vid helgens Strikeforce ”Miami” samt tillbringa en vecka i Las Vegas för mer träning. Resan blir första gången som han tränar i USA, annars tränar han nästan uteslutande hemma i Holland.

- Jag är nervös över att vara iväg från familj och vänner i två veckor och jag ser det inte som att Georges behöver hjälp av mig. Jag tycker att han är en fantastisk atlet som vill träna med olika fighters för att förbättra sig själv, säger Mousasi till Sherdog.

Han säger också att han är nyfiken på att se hur St. Pierre tränar och mer specifikt hur han jobbar med sina nedtagningar.

- Jag är nervös över att vara iväg från familj och vänner i två veckor och jag ser det inte som att Georges behöver hjälp av mig. Jag tycker att han är en fantastisk atlet som vill träna med olika fighters för att förbättra sig själv, säger Mousasi till Sherdog.

Han säger också att han är nyfiken på att se hur St. Pierre tränar och mer specifikt hur han jobbar med sina nedtagningar.

Nästa match

Enligt Mousasi själv har han ingen match bokad ännu, men han säger sig vilja gå 6 till 8 matcher under året.

- Varje match kommer inte bli mot toppmotstånd, så det blir några fighters som kanske är sämre fighters än andra. Men jag vill hålla mig aktiv och jag kommer att gå mycket matcher i år.

I planerna för den 24 år gamle mästaren finns två eller tre matcher i DREAM:s turnering i lätt tungvikt som väntas börja i maj. Sen blir det en match i K-1 när de håller en gala i Amsterdam, två matcher i Strikeforce samt en match på nyårsafton i Japan.

Nästa titelförsvar i Strikeforce väntas bli i april när de för en andra gången sänder tillsammans med TV-kanalen CBS, motståndare där kan enligt Mousasi själv bli Muhammad ”King Mo” Lawal. En motståndare som han tycker sig vara överlägsen på de flesta områden.

- Om han vill ta ner mig, då måste han sätta upp nedtagningen med slag. Jag ser inte det hända. Jag är mycket bätrre i klinchen och med boxning från insidan samt med knän och sparkar. Hans enda fördel är hans brottning och det faktum att han har bra slag på marken, men jag ser inte att han har någon fördel över mig.

Relaterat
Senaste nytt

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

3 timmar sedan
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

3 timmar sedan
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

idag 16:52
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Svensk medaljmiss – med en sekund

idag 15:52
Det blev ingen svensk medalj på herrsidan när sprint-EM i orientering inleddes i Italien på onsdagen. Martin Regborn var närmast att nå pallen i den individuella sprinten längs Veronas gator. Och nära var han minst sagt.

Klopp kräver omspel efter VAR-skandalen: "Uppenbart misstag"

idag 15:24
Luis Diaz mål mot Tottenham dömdes felaktigt bort och Liverpool förlorade matchen. Nu kräver lagets tränare Jürgen Klopp att den ska spelas om. Det vore det enda rätta, säger tysken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.