1 av 2
2 av 2
- Foto: Scanpix

Henin till final efter förnedrande kross

Justine Henin visade upp sin bästa sida i Australian Open mot Jie Zheng i natt. Kinesiskan hade inget att sätta emot och Henin tappade bara ett enda game under hela semifinalen. Nu möter fransyskan Serena Williams i finalen.


Den korta liraren med de känsliga slagen, Justine Henin, hade stor uppvisning i natt svensk tid när hon fullständigt körde över Jie Zheng i semifinalen i Australian Open. Matchen, som slutade 6-1, 6-0, var över på 51 minuter.

- Jag kan knappt vänta till finalen, sa Henin i segerintervjun.

Möter världsettan i finalen

Henin, som lyfte bucklan i turneringen 2004, får nu möta världsettan Serena Williams i finalen. Till skillnad från Henin, fick amerikanskan slita väldigt hårt mot ytterligare en kinesiska, nämligen Na Li. Slutresultatet skrevs till 7-6, 7-6 och Williams tog hem matchen först på sin femte matchboll.

- Jag skulle verkligen vunnit tidigare, förklarade Williams i Eurosport.

Det lär bli en tuff kamp om titeln när final går av stapeln på lördag och stjärnornas inbördes möten visar att det kan bli en lång och jämn match. Williams leder med 7-6 i matcher mot Henin.

/
/
Senaste nytt

Viktiga lärdomar för Häcken: "Väldigt givande"

idag 00:04

Häcken pressade Leverkusen – men förlorade

igår 22:58
Fem matcher, fem förluster. Häckens trista svit i Europa League fortsatte när Bayer Leverkusen kom på besök. Hisingslaget stod emot bra, men föll till slut med 0–2.

Liv, 17, hyllades i pappas gamla hemmarink

igår 22:26
För första gången var Herman Liv, son till målvaktslegendaren Stefan Liv, inskriven i en SHL-trupp och fick stå i båset – dessutom hemma i Jönköping. Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger Liv till Aftonbladet.

Rögles vändning – ingen rolig historia för Rönnberg

igår 22:04
Den häromdagen så arge och kränkte Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var en dryg minut ifrån att bli en historisk SHL-tränare. Men Rögle ville annat och vände ett tvåmålsunderläge till seger i förlängningen (5–4). Orutinerat så det skriker om det, säger Rönnberg.

Två mål på fem sekunder när Luleå derbyvann

igår 21:36
Två mål på fem sekunder (!) avgjorde norrderbyt mellan Luleå och Skellefteå. Linus Omark och Oscar Eklind såg till att Luleå kunde ta en sällsynt derbyseger på hemmais, 2–0. Det är derby, heta känslor, skönt att dra det längsta strået, säger Omark till TV4 Play.

Lundström missar premiären: Chansar inte

igår 20:36
Mathilda Lundström, som haft en känning i baksidan av låret, kommer inte att spela i VM-premiären i handboll mot Kina på fredagen.