- Foto: Scanpix

Anja en hundradel från pallen

Suveränen Lindsey Vonn körde bort sig. Då hade Anja Pärson en ypperlig chans att hamna på pallen i störtloppet i St. Moritz – men med en hundradel missade hon tredjeplatsen.


Amerikanskan Lindsey Vonn förväntades köra hem segern enkelt i genrepet inför OS enkelt. Men ett slag på skidan såg till att hon var borta från racet helt.

Det öppnade för Anja Pärson som skulle åka strax efter. Men Pärsons försiktighet i den tekniskt svåra nedre delen av backen straffade sig och till slut skulle det visa sig att hon missade tredjeplatsen med bara en hundradel.

Tyskan Maria Riesch vann överlägset. Hon var 79 hundradelar före tvåan Ingrid Jacquemod. Trea slutade Fabienne Suter, Schweiz.

/
Senaste nytt

Gyökeres målsuccé – två mål på fyra minuter

1 timme sedan

Formstarkt Djurgården tog sjätte raka segern

3 timmar sedan
Hockeyallsvenskans formstarkaste lag heter Djurgården. Hemma på Hovet mot Almtuna kom sjätte vinsten i följd. Stockholmslaget vann med 5–3.

Notan för historiska tv-avtalet: 88 miljarder

3 timmar sedan
Engelska fotbollsligan Premier League har skrivit ett nytt tv-avtal som sträcker sig över fyra år och är värt 88 miljarder kronor. Jätteavtalet, som är Storbritanniens största någonsin, är tecknat med Sky Sports och TNT Sports och börjar gälla från och med säsongen 2025–26.

Uefas drag: Startar ny Europaturnering

igår 18:54
Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har presenterat en ny turnering för damerna som ska börja säsongen 2025–26.

Norrman och Åberg kan vinna prestigefullt pris

igår 18:52
Svenska golfarna Vincent Norrman och Ludvig Åberg är nominerade till priset som årets rookie på PGA-touren. Duon slåss om utmärkelsen med Eric Cole (USA) och Nico Echavarria (Colombia).

Inför obligatoriskt halsskydd efter dödsolyckan

igår 18:20
Internationella ishockeyförbundet IIHF inför krav på halsskydd på alla internationella matcher.