1 av 2
- Foto: Matt Slocum/Scanpix
2 av 2
- Foto: Gary McCracken/Scanpix.

Legendariska boxare möts en andra gång

Roy Jones Jr och Bernard Hopkins möts igen 17 år efter deras klassiska match.


År 1993 möttes Roy Jones Jr och Bernard Hopkins i en match om IBF-bältet. Den gången vann Jones och det blev hans första stora titel.

Nu ska de åldrade kämparna mötas för en andra gång rapporterar Boxingnews. Matchen går den 3 april i Las Vegas.

Sen det första mötet har de varit världsmästare flera gånger om och aspirerar båda på att bli medlemmar i boxningens Hall of Fame.

- En rematch mot Roy har funnits i mitt bakhuvud länge och nu blir det äntligen av. Jag har lyckats med mycket under karriären sen den där kvällen i Washington DC 1993 och nu ska jag slutföra det här mellan mig och Roy en gång för alla, säger Hopkins.

Hopkins har hunnit bli hela 45 år medan Jones är ungdomen med sina 41 år. Ingen av de båda har heller något bälte längre men trots det lär matchen bli mycket uppmärksammad. Jones har ett record på 54-6 medan Hopkins har 50-5 sen debuten 1988.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.