Äntligen OS-form från Lundqvist

Formen har varit alarmerande dålig den senaste tiden. Men tio dagar före OS-hockeyn startar visade Henrik Lundqvist strålande form och stoppade 41 puckar när han slog Martin Brodeur i stjärnmålvaktskampen i natt.- Det här var en stor match för oss att få, på flera sätt, säger Henrik Lundqvist.

Supermötet mellan Henrik Lundqvist och Martin Brodeur i natt gick till Henrik Lundqvist.

Svensken har visat dålig form på slutet och hade sex raka förluster när han gick in i matchen mot New Jersey och stoppade över 30 skott i samma match för första gången på nio matcher.

Det stannade vid mäktiga 41 räddningar när New York Rangers vann med 3-1. En viktig seger för Lundqvist och en viktig seger för laget som fortfarande ligger utanför slutspel, men i och med segern åtminstone har bra häng.

- Det här var en stor match för oss att få, på flera sätt, säger Henrik Lundqvist till AP.

Han fick också beröm av Devils-coachen Jaques Lemaire:

- Deras målvakt var strålande. Han var där i rätt ögonblick hela tiden. Så fort vi hade en stor målchans gjorde han en räddning.

Den enda som lyckades överlista Lundqvist var Dainius Zubrus halvvägs in på tredje perioden. Men då hade Rangers redan gjort tre mål på två och en halv minut i andra perioden och hade sina 3-0.