Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"ACO" offrar skyttet

1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Sport | 10/02/2010 12:37

Anna Carin Olofsson-Zidek skytte har krånglat, men någon specialträning hinner hon inte med. Man håller därmed tummarna för att hon har nerver av stål när hon kommer in på skjutvallen under OS.

Under träningar och testlopp inför OS har skyttet för Anna Carin Olofsson-Zidek inte fungerat som det ska. Flertalet bom har det blivit och med OS runt om hörnet, tar landslagsledningen inga chanser.

- Så här nära OS går det inte att lägga in någon specialträning. Nu är det bara att köra på enligt plan, säger förbundskaptenen Staffan Eklund enligt Expressen.

Men det fanns en metod som verkade hjälpa "ACO". Hon fick nämligen åka in på skjutvallen tillsammans med OS-favoriten Helena Jonsson och på så sätt blev 36-åringen sporrad.

- Du såg? Det är en jättebra träning för henne. Och jag håller inte med om att hon har problem i stående, sanningen är att hon är bättre på det än någonsin tidigare, säger tränaren Wolfgang Pichler efter passet.

"ACO" i sitt livs form

Under OS 2006 var "ACO" en av de stora favoriterna som också höll för svensk del. Nu är Jonsson Sveriges stora hopp, men Pichler menar att hans adept är bättre än någonsin.

- I sitt livs form. Bättre än inför OS 2006. Men vi får inte glömma att konkurrensen är hårdare. Då fanns inte konkurrenter som Helena eller tyskan Magdalena Neune, säger Pichler.