Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Akta dig: OS är skadligt!

Scanpix

Sport | 10/02/2010 16:59

OS är en av årets idrottshöjdpunkter och många kommer att sitta fastklistrade framför tv:n. Men akta er. Det kan, om ni tittar för mycket, vara lika skadligt som narkotika.

Den norska tidningen VG har inför OS intervjuat Arnulf Kolstad, som är professor i socialpsykologi. Kolstad menar att tv-sport ska vara avslappnande, men att det under OS förvandlas till besvär när människor sitter som fastklistrade framför tv:n.

- Tv-sport är menat som en fysisk och lekfull avkoppling från arbetet. I stället sitter tusen personer per utövare fastklistrade framför tv:n, säger han till VG.

"OS är bedövande"

Kolstad går fortsatt till hård kritik mot Vinter-OS. Professorn går så pass långt att han jämför tv-tittandet under mästerskapen med narkotika.

- Det går att jämföra med narkotika. OS är sövande, bedövande och vanebildande. Andra nyheter förlorar intresse. Sporten stjäl allt från de viktiga dagliga rutinerna, säger Kolstad.