Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bode Miller: "Jag är i min bästa form"

- 10/02/2010, 20:07 -
1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Bode Miller gör sitt fjärde och sista OS när han tar sig an samtliga alpingrenar i Vancouver. Enligt amerikanen själv är formen på topp.- Jag har aldrig känt mig i så bra form inför ett OS som nu, säger han.

32-årige Bode Miller är en veteran i OS-sammanhang. Amerikanen gör sitt fjärde Vinter-OS, när han om ett par dagar ställer upp i samtliga alpingrenar i Vancouver. Miller är självsäker och tror på medajl - i alla grenar.

- Jag känner att jag har farten som krävs för att kliva upp på pallen i alla fem grenar, och det är vad som är viktigt nu, säger han enligt AP.

Ska kvala in till US Open

Efter alpinkarriären är över kommer Miller att satsa på tennis. Amerikanen var nämligen en stor talang inom sporten och hade bland annat en high-school seger på meritlistan. Målet är att kvala in till Grand Slam-turneringen US Open.

Något som kan bli möjligt då det amerikanska förbundet har gjort ett nytt system med nationella kval under våren där vinnaren får ett wild card till turneringen. Men först är det OS som gäller, och formen för amerikanen är, enligt han själv, perfekt.

- Jag har aldrig känt mig i så bra form inför ett OS som nu, säger Miller.