Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wada har slagit till: 30 dopade stoppas från OS

Scanpix

Sport | 11/02/2010 13:29

Antidopningsbyrån Wada meddelade under onsdagen att hela 30 idrottare stoppas från OS efter att de testats positivt inför spelen.

30 idrottare stängs av från Vinter-OS då de är misstänkta för dopning efter att ha lämnat positiva tester. Detta meddelade antidopningsbyrån Wada, som tidigare höjt beredskapen inför OS, under onsdagen.

- Wada berättade i dag (i går) att det finns 30 idrottare som har stoppats för att de har testat positivt, säger Mark Adams, Internationella olympiska kommitténs (IOK) informationschef, enligt TT.

De intressanta siffrorna presenterades vid ett IOK-möte. Däremot var Adams fåordig och ville inte säga vilka idrottare det gäller och vad de är misstänkta för.

Sedan den fjärde februari har IOK tagit hand om dopingtester och det ser lovande ut. 407 urinprov och 147 blodprov ska ha lämnats och enligt Adams har inga dopningsfall uppdagats.