Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Första dopingfallet i OS

Scanpix

Sport | 12/02/2010 13:21

Redan nu har det första positiva dopningsprovet i OS uppdagats. Det är den ryska ishockeyspelaren Svetlana Terentjeva som åkt fast, men turligt nog är fallet inte speciellt allvarligt.

Svetlana Terentjeva ska, enligt Internationella olympiska kommittén (IOK), använt sig av en substans som finns i nässpray. Det är ett väldigt ovanligt fall, eftersom just den här substansen inte är förbjuden under vanliga tävlingar.

- Det är det första dopningsfallet i Vancouver. Det handlar om en idrottare som tagit en enklare form av stimulans som i vanliga fall inte är förbjuden vid tester utanför tävlingar men däremot under OS, sade IOK:s vice ordförande Thomas Bach, enligt TT.

Ryskan tog dessutom substansen utanför den officiella tidsperioden, men den fanns oturligt nog kvar i kroppen lagom till OS. Man har nöjt sig med att ge Terentjeva en reprimand, vilket innebär att hon kan delta i OS trots allt.