Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OS-demonstration urartade

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 14/02/2010 01:54

Bråkmakare såg till att en demonstration mot OS urartade fullständigt under lördagen. Flertalet demonstranter greps och två poliser skadades.

OS i Vancouver har inletts i stort kaos. Först dödskraschade Nodar Kumaritashvili i rodel och som om det inte vore nog, urartade en demonstration mot OS under lördagen. Det har länge funnits fredliga proteströrelser mot spelen, men i går gick demonstranterna ett steg för långt.

Maskerade bråkmakare sparkade på bilar, slog sönder fönster och kastade in föremål mitt i den centrala OS-staden. I samband med att demonstrationen urartade, skadades två poliser. Även bron Lions Gate Bridge fick stängas av tillfälligt, men till slut lyckades kravallpolis stoppa kaoset.

- Vi drar gränsen – och jag antar att kanadensarna gör detsamma – när människor blir våldsamma, sade IOK-talesmannen Mark Adams vid en presskonferens, enligt TT.