Kanada gav svar på tal

Sverige tog en viktig seger mot Schweiz med 3-0 i den första gruppspelsmatchen i OS. Storfavoriten Kanada gav sedan svar på tal när dem skoningslöst sopade banan med Slovakien.

Det är inte bara Kanadas herrlandslag som är fantastiska. Även damerna visar att truppen håller yppersta världsklass. Efter svenskornas imponerande inledning i OS med en 3-0-vinst över Schweiz, svarade kanadensiskorna med att mangla sönder Slovakien, som ju längre matchen led mer framstod som en slagpåse än motståndare.

Krossen inleddes redan i första perioden. Kanada ledde med hela 7-0 efter 20 spelade minuter och inte heller i den andra perioden tilläts slovakiskorna att pusta ut en enda sekund. 13-0 var ställningen inför den sista perioden.

I den tredje perioden fortsatte förnedringen och slutresultatet skrevs till storslagna 18-0. Beskedet till Sverige gick inte att ta miste på. Det lär krävas en bragdinsats av svenskorna för att kunna rubba Kanada.