Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Holm i Augustjuryn

Augustpriset.
1 av 3

Augustpriset.

SCANPIX

Stefan Holm sitter i Augustjuryn.
2 av 3

Stefan Holm sitter i Augustjuryn.

SCANPIX

Han ska tillsammans med andra kollegor dela ut priset i den skönlitterära kategorin.
3 av 3

Han ska tillsammans med andra kollegor dela ut priset i den skönlitterära kategorin.

SCANPIX

Sport | 14/02/2010 15:10

"Han är en duktig idrottsman men har också gjort sig känd för att läsa väldigt mycket."

Stefan Holm är inte bara en väldigt duktig idrottsman, han är även en väldigt hängiven läsare. Därför har han nu tagit en plats i årets Augustjury.

– Han är en duktig idrottsman men har också gjort sig känd för att läsa väldigt mycket, motiverar Svenska föreläggareföreningens VD Kristina Ahlinder enligt SVT.

Det är första gången i prisets historia som en idrottsman tar en plats i juryn. Men någon risk för att juryn tappar status tror inte vd:n att det finns.

– Nej, sådana kommentarer förväntar vi oss inte. Vi försöker ha så stor blandning som möjligt i jurygrupperna. Och vi är glada och stolta över att Stefan Holm har valt att tacka ja till uppdraget. En positiv bieffekt är ju att vi också får mer uppmärksamhet för priset, säger Ahlinder.

33-åringen sitter i juryn för den skönlitterära kategorin tillsammans med Åsa Arping, Jessika Gedin, Kerstin M. Lundberg och ordföranden Dan Shafran.