1 av 8
- Foto: SCANPIX/AP
2 av 8
- Foto: SCANPIX/AP
3 av 8
- Foto: SCANPIX/AP
4 av 8
- Foto: SCANPIX/AP
Svensken ledde då med 6-4, 2-0 i set
5 av 8
Svensken ledde då med 6-4, 2-0 i set - Foto: SCANPIX/AP
Michail Juzjnyj tvingades avbryta matchen.
6 av 8
Michail Juzjnyj tvingades avbryta matchen. - Foto: SCANPIX/AP
7 av 8
- Foto: SCANPIX/AP
Robin Söderling vann i Rotterdam efter att hans finalmotståndare gett upp matchen.
8 av 8
Robin Söderling vann i Rotterdam efter att hans finalmotståndare gett upp matchen. - Foto: SCANPIX/AP

Söderling vann i Rotterdam

Michail Juzjnyj gav upp på grund av skada - Robin Söderling mästare i Rotterdam.


Robin Söderling har tagit årets första titel. Svensken vann turneringen i Rotterdam efter att motståndaren Michail Juzjnyj brutit på grund av en skada vid ställningen 6-4, 2-0.

Söderling tog genast kommandot i finalmatchen mot ryssen Juzjnyj och vann första set med 6-4. Den 20:e rankade spelaren bröt förvisso Tibrosonens serve redan i första set, men en taggad Söderling bröt genast tillbaka och ångade istället på.

Endast två game in i andra set orkade inte ryssen mer. Med en befarad ryggskada bröt han matchen och segern tilldelades därmed automatiskt till Söderling.

Efter matchen var han naturligtvis väldigt glad och passade även på att hylla både publiken och sin tränare, Magnus Norman.

- Jag skulle vilja tacka er allihopa som har kommit hit. Det är helt otroligt att spela inför en fullsatt arena, sa han direkt efter matchen.

- Jag har inte spelat så bra i början och jag har haft det lite kämpigt. Men min tränare sa till mig att fortsätta att kämpa och nu visar det sig att han hade rätt.

Söderling inledde säsongen med en fiaskoturnering i Australien. Men den händelsen är nu ett minne blott för stjärnan som nu blickar framåt.

- Jag hade det tungt i Australien och var lite sliten efter många matcher året innan. Men nu känner jag mig i perfekt form igen.

ATP
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!