Fredag 24 Sep
Stockholm

Anaheimstjärnan ser ut att missa OS

Ryan Getzlaf är fortfarande skadad.
Ryan Getzlaf är fortfarande skadad. Foto: SCANPIX/AP

Getzlafs fotledsskada fortsätter att skapa problem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ryan Getzlaf fanns inte på isen när Anaheim Ducks föll med 1-3 mot Calgary Flames i natt. Det verkar heller inte troligt att han spelar när Anaheim bortaspelar mot Edmonton Oilers i den sista matchen inför OS-uppehållet.

24-åringen har fortfarande problem med den fotledsskada han ådrog sig i veckan och hans plats i det kanadensiska OS-laget är i allra högsta grad hotad, även om general managern Steve Yzerman lovar att ge Getzlaf mer tid.

- Vi tror inte att han kommer att spela i kväll, han kommer att åka skridskor igen i morgon och vi kommer för vår del inte att ta något beslut i dag, säger Yzerman till nhl.com.

- Vi tar det dag för dag. Vi beslutade efter skadan att vi skulle ge honom så mycket tid som han behövde för att göra om han är redo eller inte.

Om Getzlaf inte kommer till spel blir det Philadelphias center Jeff Carter som tar hans plats i laget. Carter är i bra form och gjorde sitt 27:e mål för säsongen i nattens 6-2-seger över Montréal Canadiens. Han har därmed gjort fem mål på sina fyra senaste matcher.

 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela